A siker titka: a személyiség

Ha a tökéletes karriert keressük, akkor előbb magunkat kell megismernünk. Mit szeretünk csinálni? Miben vagyunk jók? És ugyanilyen fontos kérdés, hogy mi az, ami kihoz minket a sodrunkból. Ha olyan munkában kell dolgoznunk napi nyolc órában, ami nem illik hozzánk, az nagyon kimerítő. Ha elegendő időt fordítunk saját magunk megismerésére és ezek ismeretében keresünk hozzánk illő állást, akkor azok közé az emberek közé tartozhatunk, akik elégedettek az állásukkal.

Szeret Ön másokkal foglalkozni?

Élvezettel segít másoknak? Jól bánik a gyerekekkel? Ezekkel a tulajdonságokkal nagyszerű tanító válna Önből! Nagyon nagy hatással van a gyerekekre, a jövőbeli céljaikra és személyiségbeli fejlődésükre, hogy milyen tanári példa állt előttük. Éppen ezért ez egy nagyon felelősségteljes munka, ami szakszerű képesítést igényel.

Jól bánik a számokkal?

Hihetetlen képességekkel bír fejszámolás tekintetében? Szempillantás alatt kiszámolja, hogy mennyi a forgalmi adó? A könyvelői, pénzügyi munka lenne igazán az Önhöz való. A könyvelők felelőssége az üzlet pénzügyi fejlődésének fenntartása. Ők felelnek a riportok összeállításáért, a vállalat bérlistájának vagy a beszerzési lista kidolgozásáért. Egy egyetemi diploma megszerzése után kinyílhatnak az ajtók, főleg akkor, ha szakirányú a végzettségünk és a gyakorlatban is megálljuk a helyünket.

A videó játékokhoz fűződő szeretete mindent felülmúló?

Élvezettel fedezi fel a trükköket és a rejtett kódokat a videó játékokban? Az a szakértő Ön, akihez bármikor lehet fordulni videó játékokkal kapcsolatban felmerülő problémák esetén? Ha számítógépes szoftvermérnökként kívánja hozzáértését kamatoztatni, akkor megfelelő fizetés lesz érte a jutalma. Design, fejlesztés, software tesztelés és videó játékok képezik egy számítógépes software fejlesztő mérnök munkáját. A projekt milyenségétől függően dolgozhatnak egyedül vagy egy csapat tagjaként. Megfelelő végzettség és releváns munkatapasztalatok nyitnak igazán ajtót a lehetőségek felé ebben a szakmában.

Különlegesen jó ízléssel van megáldva?

Kifinomult ízléssel rendelkezik? Az elsők között teszteli le az újonnan nyílt éttermek szakácsának munkáját, ízlését? Figyelemmel követi a gasztronómiai publikációkat és előfizetője a szaklapoknak? Talán épp itt az ideje, hogy Önből is szakmabeli váljék, akár a kukta mögött, akár gasztronómiai újságíróként. A főszakács az, akinek a kezében van egy konyha irányítása, a menü összeállítása és természetesen a pompás ételek előállítása. A főszakács feladata, hogy irányítsa csapatát. Természetesen ahhoz, hogy valakiből főszakács váljék, hosszú évek tapasztalatát kell felmutatnia, de éppen ezért érdemes minél hamarabb belevágni a karrierépítésbe. Ha a szakácskodáshoz nincs is akkora tehetségünk, de az ételek megítélésében elsőrangú ízléssel vagyunk megáldva, akkor írói vénánkkal szálljunk harcba a jóízlés mellett.

Szeret beszélni?

Élvezettel követi figyelemmel a média eseményeit és a legfrissebb híreket? Bárkivel szeret szóba elegyedni? Egy közönségszolgálati munkában kibontakozhatna az Ön személyisége! A publicisták nagyban felelősek mindazért a képért, ami a hírességekről, szervezetekről, üzleti vállalkozásokról kialakul az emberek fejében. A sajtófelelősök kiküldik a sajtóközleményeket, kapcsolatot tartanak a médiával és nyilvános és privát események szervezéséért is felelnek. A média minden formáját használják ahhoz, hogy üzenetük időben célba érjen. Sok újságíró és sajtófelelős kezdi karrierjét kommunikáció szakos diplomával vagy a reklám területén szerzett valamilyen tapasztalattal. Kiváló kommunikációs készség elengedhetetlen, és folyamatos fejlődést igénylő szakma.

Személyiség és karrier – a győztes kombináció

Ha olyan munkát választunk, ami személyiségünkhöz passzol, akkor már egy hatalmas lépéssel közelebb kerültünk ahhoz, hogy megtaláljuk boldogságunkat karrierünkben. A kemény munkával megszerzett diplománk egy lépéssel közelebb vihet minket ahhoz az álláshoz, amire vágyunk, ha olyan pályát választunk magunknak, ami testhezálló.