Álláskeresési tanácsok pályakezdőknek

Álláskeresési tanácsok pályakezdőknek

A napokban olvashattunk egy tragikus hírt, ami talán végre felhívja az érintettek figyelmét arra, hogy ideje lenne tenni valamit annak érdekében, hogy változzon a pályakezdő fiatalok helyzete a munkaerőpiacon.

Angliában a 21 éves Vicky Harrison miután sokadik rosszul sikerült állásinterjújáról hazaért, nagy mennyiségű gyógyszerrel véget vetett életének. A fiatal lány már két éve próbálkozott sikertelenül, számtalan állásra jelentkezett, de mindig csak elutasították. Az eset Angliában sokakat rádöbbentett, hogy sokkal több támogatást kellene adni a fiatal álláskeresőknek a jelenleginél. Egy alapítványt kívánnak létrehozni, ahol a pályakezdő fiatalok elhelyezkedésében kívánnak segíteni.

Hazánkban sem jobb a pályakezdő fiatalok helyzete. Sarkadi Gabriella, a CV-Online PreSelector Europe tanácsadója segítségével most összeszedtük azokat a problémákat, amikkel a fiatal pályakezdőknek szembesülniük kell és áttekintettük a megoldási javaslatokat is.

Mi jellemző a fiatal diplomások álláskeresésére?

Örömmel tapasztalom, hogy a friss diplomások többsége nagyon céltudatos, határozott, ha karriertervezésről van szó. Érdekes megfigyelésem, hogy nagyon sokan nagy magabiztossággal jelentkeznek olyan pozíciókra is, melyek tapasztaltabb szakembereket kívánnak. Érdekesen oszlanak meg a fizetési igények; sokan meglepően magasra teszik a mércét, ha leendő első fizetésről van szó; sokszor nagyon elrugaszkodnak a valóságtól és olyan vágyakat fogalmaznak meg, amik majd csak jóval később teljesülhetnek. Szívesen veszik az erre vonatkozó iránymutatást csakúgy, mint az önéletrajz tartalmi és formai elemeire tett javaslataimat.

Hogyan tehetik keresésüket hatékonyabbá?

Amellett, ha rendszeresen böngészik a friss álláshirdetéseket, jó döntés, ha jelentkeznek minél több online állásportál adatbázisába. Ezeket az adatbázisokat minden nap több száz HR-es és személyzeti tanácsadó használja arra, hogy felkutassa egy-egy pozícióhoz az ideális jelölteket. Ez azoknak is remek lehetőség, akik már találtak munkát, aktívan nem akarnak sehová pályázni, de azért nyitottak egy új, érdekesebb lehetőségre.

Ön több tucat önéletrajzot lát hetente. Melyek a legjellemzőbb hibák, melyet álláskeresők elkövetnek?

Megfigyelésem szerint sokan nem tudják, mit érdemes beleírni az önéletrajzba vagy, hogy hogyan érdemes felépíteni azt. Vannak túlságosan bőbeszédű és vannak túl szűkszavú önéletrajzok is. Ehhez sok segítséget kaphatnak a karrieroldalakon. Ugyancsak sok rossz példával találkozom, ha fényképes önéletrajzról van szó. Törekedjünk egy ne túl nagy, igazolványkép jellegű képet elhelyezni abba és kerüljük a teljes alakos, nyaraláson készült fotókat.

Mi a helyzet akkor, ha hiányzik a szakmai tapasztalat? Ebben az esetben mit javasol?

Meglepően sok olyan frissdiplomással beszéltem az elmúlt években, akik arra panaszkodtak, hogy nem volt lehetőségük az elméleti képzés mellett vagy után szakmai gyakorlatot szerezni, mert a tanterveiknek nem volt része a gyakorlat. Pozitívan ellensúlyozza ezt a kevésbé szerencsés helyzetet az, hogy azok a munkáltatók, akik szívesen foglalkoztatnak pályakezdőket, vagy kifejezetten őket keresik, nem nehezményezik ezt. A magabiztosság, egy eltervezett karrierív megléte jó színben tünteti fel a pályakezdő álláskeresőt.

Sokan konkrét elképzelés nélkül állnak neki az álláskeresésnek és „szőnyegbombáznak” önéletrajzukkal, mikor az első munkahelyet keresik. Mit gondol erről a stratégiáról?

Vannak területek, ahol megtehetik ezt az álláskeresők – gondoljunk egy informatikusra, aki egyszerre lehet nyitott egy programozói, vagy egy projektmenedzseri, rendszergazdai, IT asszisztensi állásra – és vannak, akik végzettségük folytán jobbára csak egyféle pozícióra pályázhatnak (egy frissdiplomás fogorvos többnyire csak fogorvosi állást pályázhat). Senki szemére nem vethető, ha egyszerre akár több tucat pályázata van folyamatban. Ugyanakkor ügyeljünk arra, hogy minden pályázat esetében legyünk tájékozottak, motivációs leveleink legyenek cégre és pozícióra szabottak és érkezzünk felkészülten az interjúkra!

Mit tapasztalt, mennyire fontos a motivációs levél, és mi a szerepe a kiválasztásban?

A motivációs levél funkciója sokak számára nem egyértelmű a pályázások során. Ez nem, az önéletrajzban is megjelenő információk ismétlésére szolgál. Ebben a levélben fogalmazhatja meg az álláskereső, hogy miért pályázta meg az adott pozíciót, miért gondolja, hogy ő lehet a legalkalmasabb rá. Itt érdemes magabiztosan, de azért visszafogottan kiemelni erényeinket. A levélből derüljön ki, mely pozícióra küldte a jelentkező, gyakori visszatérő hiba a sablonosság, nem egyszer került már a kezembe olyan motivációs levél is, amiben a jelentkező elfelejtette kicserélni a hirdető cég és a pozíció megnevezését. Fordítsunk gondot erre is, hiszen míg az önéletrajz a ránk vonatkozó tények felsorolása, addig a motivációs levélben kicsit megmutathatjuk magunkat, milyenek vagyunk, azzal az indoklásban, melyben alkalmasságunkat igyekszünk bizonyítani. A levél ne legyen terjedelmes, fél oldalban is össze lehet foglalni a motivációnkat. Gondoljunk arra, hogy a HR-esek nap mint nap több tucat ilyen levelet olvasnak végig, célszerű hát rövidebbet írni, mely egyben azt is jelzi, képesek vagyunk a lényeget rövidet megfogalmazni.

Mit mondjon egy pályakezdő a fizetési igény megjelölésénél?

Gyakori kérdés, amit az interjúzó pályakezdőknek is meg kell szokniuk. A jelöltek nagyon sokszor tanácstalanok. Egy tapasztalt jelentkezőnek már van viszonyítási alapja, a pályakezdő elképzelései viszont sok esetben messze a reális alatt, de még gyakrabban attól elrugaszkodva, messze fölötte van. Érdemes egy-egy pozíció kapcsán tájékozódni szakmai fórumokon, ismerősöktől, bér kalkulátorok segítségével, mi lehet a reális bér egy-egy pozícióra és így megjelölni a fizetési igényt. Ha egy hirdetésben szerepel, hogy meg kell jelölni a pályázáskor, semmiképp nem szabad kitérni ez elől, könnyen lehet, hogy ezen múlik, hogy behívják-e a jelentkezőt az interjúra. A tényleges bértárgyalásokra később kerül sor, nem ritkán csak egy második, vagy harmadik interjú során. A pályakezdőktől elvárják, hogy a gyors meggazdagodás helyett a megszerezhető tapasztalat, tudás megszerzése legyen az elsődleges cél, ha első munkahelyről van szó.

Mit javasol, hogyan készüljenek fel a jelöltek az interjúra?

A pályakezdők interjúztatása minden esetben speciális helyzetet teremt. A szakmailag tapasztalt jelentkezőkkel szemben a pályakezdőkkel értelemszerűen még nincs lehetőség szakmai múltról beszélni. Helyette a szakmai érdeklődés, a motiváció, közeli és távlati tervek kerülnek a beszélgetés középpontjába. Ebből fakad az egyik gyakori hiba, amikor a pályakezdő nem tud összefoglalóan beszélni terveiről, elképzeléseiről. Nem szerencsés úgy interjúra menni, hogy nem tudjuk előadni, mi az, amivel szívesen foglalkoznánk a jövőben, hogy szerintünk hogyan hasznosíthatjuk az egyetemen, főiskolán szerzett elméleti tudást a gyakorlatban; nem baj, ha ezek úgy szólnak, mint vágyak, ha látszik rajtunk, hogy céltudatosak vagyunk, van valami elképzelésünk arról, hogyan lehet azokat megvalósítani.
Különösebb erőfeszítés nélkül is felkészülhetünk egy-egy interjúra. Ma már mindannyiunk számára természetes az internet használata. A hirdető cégek rendelkeznek saját honlapokkal, amin többet megtudhatunk róluk. Jó, ha tisztában vagyunk a pályázott pozíció sajátosságaival, ha van egy általános képünk, elképzelésünk arról, mivel foglalkozhat a pályázott pozíció tulajdonosa. Éljünk jól a lehetőséggel, hogy bebizonyítsuk, mi lehetünk a legalkalmasabbak a megpályázott munkakörre!