Elégedett az önéletrajzával?

Mint az álláskeresők többsége, bizonyára Ön is elégedett önéletrajzával, amennyiben abban kiemelt helyen található egy jó, korábban betöltött pozíció, illetve kitér az Ön képességeire, szakmai tapasztalataira. Sajnos azonban ez még önmagában nem elég. A „jó” már nem elég jó.

Önéletrajza kritikusabb szemekkel találkozik, mint korábban, aminek legfőbb oka az, hogy megnőtt a jelentkezők száma, többen jelentkeznek egy-egy meghirdetett pozícióra, mint korábban. A humán erőforrás szakembereinek nem ritkán több 100 önéletrajzot kell átnézniük egy meghirdetett állás kapcsán, ennek hatására az „első ránézésre” döntés került előtérbe az első szűrésnél. Ilyenkor 10-30 másodpercnyi idő jut minden önéletrajzra, ami hirtelen rémisztőnek tűnhet, ám valójában egyáltalán nem lehetetlen ennyi idő alatt megragadni a HR figyelmét. Csak tisztában kell lenni néhány aprósággal, és ha ezeket figyelembe véve állítja össze önéletrajzát, máris megnövekedett eséllyel indulhat az állásért.

Ami korábban elfogadott volt, most nem az. A helyesírási hibák, kisebb elírások, homályosan kifejtett szakmai tapasztalat mind olyan tényezők, amik végzetes hibának minősülnek. Hogy elkerülhesse ezeket a hibákat, figyelmébe ajánljuk a következő, könnyen alkalmazható tippeket:

Egységes betűtípust használjon! Ne jojóztassa meg a HR szakemberek szemét egy eklektikusan szerkesztett önéletrajzzal. Használjon egységes betűtípust és a betűméret lehetőleg 12-es legyen.

Ügyeljen az önéletrajz formátumára! Word vagy PDF dokumentum formátumban küldje el önéletrajzát, hogy nehogy abba a hibába – sajnos még mindig tipikus hibába – essen, hogy leendő munkaadója egyszerűen nem tudja megnyitni az Ön által csatolt dokumentumot. A PDF formátum azért is lehet egy jó megoldás, mert pontosan az a lényege, hogy egy adott fájl minden gépen azonos módon jelenjen meg, függetlenül a betűkészlettől, a platformtól.

Önéletrajza legyen könnyen áttekinthető. A tapasztaltabb HR szakemberek igen rövid idő alatt képesek eldönteni egy jelöltről, hogy önéletrajza alapján alkalmas-e a betöltendő állásra vagy sem. A jelentkezés első szakaszában ugyanis még csupán ez a dokumentum mutatja meg a jelöltről, hogy érdemes-e egy személyes találkozót felajánlani. Az olyan önéletrajzok, amelyek nem elég egyértelműek például a szakmai tapasztalatok terén (homályos pozíció megjelölés, nincs dátum feltüntetve stb.) nem fognak átmenni a válogatás első körén.

Szerepeljenek önéletrajzában a megfelelő kulcsszavak! Nézze meg figyelmesen az álláshirdetést a kulcsszavak alapján is. Ha már van álláskeresői tapasztalata, akkor bizonyára észrevette már, hogy az álláshirdetések szövegei egészen hasonlóak egymáshoz. A feladatok és követelmények részt átnézve, önéletrajzában is ezekkel a kulcsszavakkal fogalmazza meg szakmai tapasztalatát, képességeit. He ezek a kulcsszavak nem szerepelnek az önéletrajzában vagy szerepelnek, de teljesen más megfogalmazásban, akkor csökkentheti esélyeit.

Adjon támpontot! Ha korábbi munkahelyei között van olyan, mely kevésbé ismert, ne bízzon abban, hogy majd leendő munkaadója ismerni fogja. Adjon meg olyan plusz információkat, amik segíthetik a HR szakembert a válogatás során.

Az önéletrajz az esetek többségében az első lehetőség arra, hogy Ön bemutatkozzon az adott cég számára, megmutathassa korábbi szakmai tapasztalatait. Amennyiben gondjai vannak az önéletrajzírással, keresse meg a válaszokat az online állásportálok karrier oldalain.