Az álláshirdetés lejárt.
Aktuális állást talál az aktív állásajánlatok között: új keresés indítása itt
www.topjob.hu

gyámügyi ügyintéző


  • A hirdetés 1363 napja lejárt

Csongrád Megyei Kormányhivatal Mórahalmi Járási Hivatal Járási Gyámhivatala

                           

a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján

pályázatot hirdet

Csongrád Megyei Kormányhivatal Mórahalmi Járási Hivatal Járási Gyámhivatala

gyámügyi ügyintéző

munkakör betöltésére.

A kormánytisztviselői jogviszony időtartama:

határozatlan idejű kormánytisztviselői jogviszony

                       

Foglalkoztatás jellege:

Teljes munkaidő

A munkavégzés helye:

Csongrád megye, 6782 Mórahalom, Szentháromság tér 1.

A közszolgálati tisztviselők képesítési előírásairól szóló 29/2012. (III. 7.) Korm. rendelet alapján a munkakör betöltője által ellátandó feladatkörök:

Egyetemi vagy főiskolai végzettség a közszolgálati tisztviselők képesítési előírásairól szóló 29/2012 (III. 7. ) Korm. rendelet 2. számú melléklet 6. pontjában - gyámügyi és gyermekvédelmi igazgatási feladatok ellátásához I. besorolási osztályban - előírt képesítés szerint: (okleveles közigazgatási menedzser, jogász, főiskolai szintű igazgatás-szervező szakképzettség; általános orvos, egyetemi szintű szociológus, pszichológus, szociálpolitikus vagy közgazdasági felsőoktatásban szerzett szakképzettség, egyetemi vagy főiskolai szintű szociális munkás, pedagógus, pszichopedagógus, gyógypedagógus, védőnő, hittudományi felsőoktatásban szerzett szakképzettség, főiskolai szintű szociálpedagógus, szociális szervező, egészségügyi felsőoktatásban szerzett szakképzettség és - mindegyik esetben - szociális igazgatásszervező szakképzettség vagy jogi szakokleveles családvédelmi tanácsadó szakirányú szakképzettség vagy legalább 2 éves gyámügyi vagy gyermekvédelmi szakmai gyakorlat.)

A munkakörhöz tartozó főbb tevékenységi körök:

•A járási gyámhivatal feladat- és hatáskörébe utalt - gyermekvédelmi és gyámügyi feladat- és hatáskörök ellátásáról, valamint a gyámhatóság szervezetéről és illetékességéről szóló 331/2006. (XII. 23. ) Korm. Rendelet 4-12.§ - ában meghatározott- hatósági feladatok elvégzése a Csongrád Megyei Kormányhivatal Mórahalmi Járási Hivatal Járási Gyámhivatala illetékességi területén, •felettes vezető rendelkezése alapján végzi minden olyan ügynek az intézését, amely az SZMSZ és az Ügyrend szerint a Hivatal feladatkörébe tartozik ill. képzettségének megfelel. •A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvénybe foglalt illetve a gyámhatóságok, a területi gyermekvédelmi szakszolgálatok, a gyermekjóléti szolgálatok és a személyes gondoskodást nyújtó szervek és személyek által kezelt személyes adatokról szóló 235/1997. (XII. 17.) Korm. Rendelet és más jogszabály által a járási gyámhivatalok részére előírt nyilvántartási jellegű feladatok maradéktalan ellátása. •A választójoggal nem rendelkező személyek nyilvántartásának vezetéséről szóló 32/1996. (XII. 22. ) BM rendelet 2. § (2) bekezdés szerinti adatközlés jogszabályoknak megfelelő teljesítése. •A gyámhivatal képviseletének ellátása a gyermekvédelmi és gyámügyi feladat- és hatáskörök ellátásáról, valamint a gyámhatóság szervezetéről és illetékességéről szóló 331/2006. (XII. 23.) Korm. rendelet 8. § - ának bekezdése szerinti bíróság előtti eljárásban. •Jogszabályba nem ütköző belföldi jogsegély iránti kérelem teljesítése érdekében a járási gyámhivatal illetékességi területén a kérelemben megjelölt eljárási cselekmények elvégzése illetve adatok szolgáltatása. •A hozzátartozók közötti erőszak miatt alkalmazható távoltartásról szóló 2009. évi LXXII. törvénybe foglalt családvédelmi koordinációs feladatok maradéktalan ellátása.

Jogállás, illetmény és juttatások:

A jogállásra, az illetmény megállapítására és a juttatásokra a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény rendelkezései az irányadók.

                       

Pályázati feltételek:

§         Magyar állampolgárság,

§         Cselekvőképesség,

§         Büntetlen előélet,

§         Főiskola,

§         Vagyonnyilatkozat tételi eljárás lefolytatása,

A pályázat elbírálásánál előnyt jelent:

§         Egyetem, jogász vagy igazgatásszervező,

§         gyámhivatalban szerzett szakmai gyakorlat - Legalább 1-3 év szakmai tapasztalat,

§         Felhasználói szintű MS Office (irodai alkalmazások),

§         Közigazgatási alap és szakvizsga

§         gépjármű vezetői engedély (B kategóriás)

Elvárt kompetenciák:

§         Jó szintű ügyfél-orientáltság,

§         Jó szintű kommunikációs képesség,

§         Jó szintű konfliktuskezelési képesség, pszichológiai-leterheltség tűrő képesség,

§         Kiváló szintű minőségi munkavégzés,

§         Jó szintű igényesség, pontosság, szociális intelligencia,

A munkakör betölthetőségének időpontja:

A munkakör legkorábban 2015. január 15. napjától tölthető be.

A pályázat benyújtásának határideje: 2014. december 31.

A pályázati kiírással kapcsolatosan további információt Dr. Csala Éva gyámhivatalvezető nyújt, a 62/681-352 -os telefonszámon.

A pályázatok benyújtásának módja:

§         Postai úton, a pályázatnak a Csongrád Megyei Kormányhivatal Mórahalmi Járási Hivatal Járási Gyámhivatala címére történő megküldésével (6782 Mórahalom, Szentháromság tér 1. ). Kérjük a borítékon feltüntetni a pályázati adatbázisban szereplő azonosító számot: CSB/01/8190/2014 , valamint a munkakör megnevezését: gyámügyi ügyintéző. §         Postai úton, a pályázatnak a Csongrád Megyei Kormányhivatal Mórahalmi Járási Hivatal Járási Gyámhivatala címére történő megküldésével (6741 Szeged, Rákóczi tér 1. ). Kérjük a borítékon feltüntetni a pályázati adatbázisban szereplő azonosító számot: CSB/01/8190/2014, valamint a munkakör megnevezését: gyámügyi ügyintéző.

§         Személyesen: Dr. Csala Éva, Csongrád megye, 6782 Mórahalom, Szentháromság tér 1. .

A pályázati eljárás, a pályázat elbírálásának módja, rendje:

A pályázatokat kormánytisztviselőkből álló 3 tagú szakmai bizottság bírálja el a benyújtott írásos anyagok alapján. Az így kiválasztott jelöltekkel a bizottság személyes elbeszélgetést is lefolytat. A pályázat eredményéről az elbírálástól számított 3 napon belül a pályázók értesítést kapnak.

A pályázat elbírálásának határideje: 2015. január 9.

A KÖZIGÁLLÁS publikálási időpontja: 2014. december 15.

A pályázati kiírás közzétevője a Nemzeti Közigazgatási Intézet (NKI). A pályázati kiírás a közigazgatási szerv által az NKI részére megküldött adatokat tartalmazza, így annak tartalmáért a pályázatot kiíró szerv felel.

Helyek Csongrád
Csongrád
Kategória Közigazgatás / Államigazgatás
Aktiválás időpontja 2014.12.16.
Iratkozzon fel állásértesítőre