Hogyan lépjünk karrierünk következõ szintjére?

Sok helyzetben érezhetjük úgy, hogy legszívesebben csak átvészelnénk egy-egy, karrierünk szempontjából nehezebb idõszakot. De ha csak tétlenül várunk, abból nem sok jó sülhet ki. Ilyenkor érdemes önvizsgálatot tartani, felmérni eddigi eredményeinket és megfogalmazni céljainkat.

Íme, néhány tanács arra, hogyan léphetünk karrierünk következõ szintjére:

Mik az Ön gyengeségei?

Elsõ lépésben jó, ha önvizsgálatot tartunk és végiggondoljuk, hogy mik azok a tulajdonságaink, amikben erõsödnünk kell. Például érezhetjük úgy, hogy jó kommunikációs képességekkel rendelkezünk, de ettõl függetlenül kényelmetlenül érezzünk magunkat, ha hirtelen nagyobb csoport elõtt kell megszólalnunk. Levonhatjuk ilyenkor a következtetést, hogy ezen a téren még van hova fejlõdnünk.
Hallgassuk végig a kritikákat! A minket ért kritika ugyanis hasznunkra is válhat, ha érdeklõdéssel fogadjuk a másik véleményét. A család, a barátok és a kollegák visszajelzései és tanácsai segíthetnek megtalálni gyenge pontjainkat és akár a megoldásban is kaphatunk néhány támpontot. Kérdezzünk vissza, próbáljuk megérteni, hogy miben rejlenek gyengeségeink ahelyett, hogy támadásnak vennénk a minket ért kritikát.

Mik az Ön erõsségei?

Ha megtaláljuk azt a munkát, amiben jól tudunk teljesíteni és fejlõdõképesek vagyunk, akkor már jó úton járunk! Ha sikerült ezt elérnünk, akkor ne térjünk le az útról! Fejlesszük tovább képességeinket, lépjünk a következõ szintre! Vegyünk részt számítástechnikai tanfolyamon, amivel jártasabbá válhatunk annak a programnak a kezelésében, aminek használatára mindennapi szinten a leginkább szükségünk van. Még ha úgy is érezzük, hogy biztosan bánunk már az adott programmal, ne spóroljuk meg az idõt, ha a fejlõdésünkrõl van szó!

Mi az Ön célja?

Koncentráljunk egyszerre csak egy vagy két képességünkre, így sokkal hatékonyabban tudjunk magunkat felfejleszteni egy magasabb szintre. Fogalmazzuk meg céljainkat, hogy legyen egy konkrétum, amiért dolgozunk. Ha szeretnénk a Microsoft Excelben jártasabbak lenni, akkor részt vehetünk például egy tanfolyamon. Ha határidõt szabunk magunknak, azzal még inkább teljesítményre sarkallhatjuk magunkat.

Mik az Ön lehetõségei?

Miután megfogalmaztuk céljainkat, keressük meg a módot arra, hogyan fejleszthetjük magunkat. Sok szervezetnél, fõként a nagyobb vállalatoknál vannak szakirányú képzések az alkalmazottak számára. Érdeklõdjük meg, hogy vannak-e szemináriumok, esetleg kurzusok, amiknek elvégzése elõnyünkre válhat. Ha részt tudunk venni egy szakirányú képzésben, azzal nagy fejlõdésen mehetünk keresztül és tanúsítványt is kaphatunk képesítésünkrõl.
Ezen kívül kérhetjük, hogy önkéntes alapon részt vehessünk a vállalat egyes projektjeiben. Újabb és újabb kihívásokkal fejleszthetjük magunkat és kivívhatjuk a vezetõség figyelmét kitartásunkkal és szorgalmunkkal.

Mit nyújthat Ön másoknak?

Képességeink szinten tartásának egyik legjobb formája, ha megosztjuk tudásunkat és élményeinket másokkal is. Gyakran egy ilyen „csereprogramban" ugyanannyit tanulhatunk a másiktól, mint amennyit õk tanulnak tõlünk. Vállalhatjuk például, hogy egy pályakezdõ mentorai leszünk cégünknél, vagy részt vehetünk egy vállalati belsõ program vezetésében.