Hogyan nyűgözze le főnökét

Hogyan nyűgözze le főnökét

Talán túl egyszerűnek tűnik az alábbi kijelentés, de igaz: most fontosabb, mint valaha, hogy a főnökünk elégedett legyen a teljesítményünkkel! Mint minden emberi kapcsolatban, a főnökünkkel is meg kell tanulnunk kezelni a helyzeteket. Jó hír, hogy mindig van remény arra, hogy a megfelelő mederbe tereljük kapcsolatunkat munkaadónkkal. Nem kell a hónap dolgozója címre pályáznunk ahhoz, hogy főnökünk elégedett legyen munkánkkal. Ha követjük az alább olvasható öt tanácsot, azzal nem csupán a munkánkban figyelhetünk majd meg fejlődést, hanem főnökünk elismerését is kiérdemelhetjük.

Legyünk alázatosak

Más szóval tartsuk mindig szem előtt, hogy nem minden rólunk szól. A mi karrierünk a mi felelősségünk. Ne gondoljunk úgy főnökünkre, mint aki jövőbeli karrierünk felelőse. Ehelyett koncentráljunk arra, hogy mikben fejlődhetnénk még, illetve hogyan könnyíthetnénk meg főnökünk munkáját, összehangolva ezt személyes céljainkkal.

Legyünk őszinték

Mindenki követ el hibákat és ez alól mi sem képezünk kivételt. Ne akarjuk elrejteni, ha tévedtünk, inkább menjünk elébe, ismerjük be hibánkat és igyekezzünk megoldani a felmerült problémát. Ismerjük el, ha tévedtünk és, ha szükségesnek érezzük, kérjünk tanácsot a helyzet javítása érdekében. Tartózkodjunk attól, hogy hazugságokba keveredjünk, mert az előbb vagy utóbb kiderül, és azzal sokkal kellemetlenebb helyzetbe sodorjuk magunkat, mintha őszintén vállalnánk tettünk következményeit.

Tiszteljük főnökünk idejét

Ne rontsunk be felkészületlenül főnökünk irodájába, miközben az sugárzik rólunk, hogy tőle várjuk a megoldást. Használjuk ki a főnökkel való megbeszéléseket okosan és célratörően. Ne álljunk fel úgy egy megbeszélés után, hogy maradtak még bennünk kérdések, szedjük össze gondolatainkat és kérdéseinket még a meeting előtt. Készítsünk listát is, ha kell, azokról a feladatokról, amik előttünk állnak és gyűjtsük mellé a felmerülő kérdéseket, de ne időzzünk túl sokáig alapkérdéseken. Főnökünk is sokkal szívesebben ül le velünk egy megbeszéléshez, ha tudja, hogy felkészültek vagyunk.

Legyünk önállóak

Egyik munkáltató sem szereti, ha az alkalmazottai nem képesek az önálló munkára és folyton fogni kell a kezüket, ha valami probléma merül fel vagy döntéshelyzetbe kerülnek. Csak akkor kérjünk segítséget főnökünktől, ha már minden lehetséges megoldási javaslatot végiggondoltunk, de mégis segítségre szorulunk. Mindig vigyünk magunkkal valamilyen elképzelést arról, hogy hogyan oldanánk meg a helyzetet, hogy ezzel is mutassuk, hogy nem a felettesünktől várjuk a probléma megoldását, csupán segítségre van szükségünk.

Legyünk tettre kész alkalmazottak

Nem kötelességünk, hogy vakon feladatokat teljesítenünk, de mutassuk jelét annak, hogy tettre készek vagyunk. Ha a főnökünk feladatot oszt ránk, teljesítsük azt, amennyire csak tőlünk telik. Az „erre nekem nincs időm” mondat ne hagyja el a szánkat, ha a főnökünkkel beszélünk. Legyünk proaktívak és segítőkészek. Találjuk meg viszont az egyensúlyt, és ne terheljük le túlságosan magunkat.

Ha olyannak mutatjuk magunkat, mint akinek fontos, hogy jól végezze a munkáját, akkor azzal hamar kivívhatjuk főnökünk elismerését és értékes részévé válhatunk a csapatnak.