Hogyan váltsunk állást anélkül, hogy munkahelyet váltanánk?

Rossz főnök, unalmas munkakör, zéró előrelépési lehetőség: mind-mind olyan tényezők, melyek arra sarkalhatnak minket, hogy új állás után nézzünk. De mit tehetünk, akkor, ha annyira szeretjük munkahelyünket, hogy semmi pénzért nem hagynánk el azt?

A válasz egyszerű, a megvalósítás már nehezebb: Próbáljuk meg áthelyeztetni magunkat egy másik pozícióba. Amennyiben tehát váltani szeretnénk, kövessük az alábbi lépéseket!

Ismerjük meg az elvárásokat!

Számos esetben előfordulhat, hogy karrierünk elején olyan pozíciókba kerülünk, melyek csupán ugródeszkát jelentenek az álmaink állásához vezető úton. A cégek is tudják ezt, ám az alkalmazottaktól elvárják, hogy legalább 6 hónapig egy adott pozícióban maradjanak. Ismerjük meg tehát munkáltatónk elvárásait és tartsuk azt tiszteletben.

Mérjük fel a lehetőségeinket!

Sok nagyvállalat szívesebben lépteti előre saját belső embereit, ahelyett, hogy külsős szakembereket alkalmazna. A vállalat munkatársai számára felkínált aktuális álláslehetőségeket a céges hirdetőtáblán böngészhetjük végig. Érdemes ezt rendszeresen figyelemmel követnünk, mert előfordulhat, hogy számunkra érdekes pozícióra bukkanunk.

Amennyiben, mindenképpen váltani szeretnénk, de nincs olyan szabad pozíció, melyhez kellő affinitást éreznénk, érdeklődjünk felettesünknél, hogy van-e olyan speciális munkakör, melyre cégünk hajlandó lenne minket betanítani.

A már jól bevált módszereket alkalmazzuk!

Persze sokan szeretnek a saját maguk feje után menni, ám sokkal egyszerűbb, ha a mások által használt már jól bevált módszereket alkalmazzuk, amennyiben át szeretnénk helyeztetni magunkat. Kérjünk tanácsot olyan emberektől, akik korábban már áthelyeztették magukat más pozíciókba.

Találjuk meg a helyettesünket!

Elképzelhető, hogy főnökünk, nem fog rajongani az ötletünkért, hogy egy másik pozícióra kívánunk váltani, mert retteg a gondolattól, hogy helyettesítőt kell keresnie a helyünkre. Amint elköteleztük magunkat a váltásban, keressünk olyan embert a cégen belül, aki szívesen átvenné a pozíciónkat. Jól nézzünk körül a vállalaton belül, hiszen, amennyiben egy tehetséges személyt találunk a helyettesítésünkre, akkor valószínűleg a főnökünk is jobban fogja támogatni váltási szándékunkat.