Jó tudni: fizetési titkok

A jelenlegi gazdasági helyzetben a munkaadók limitált fizetésekkel dolgoznak és alacsonyabb juttatásokat ajánlanak. De ennek nem feltétlenül kell így lennie.

Alább olvashatók azok a titkok, amiket a fizetésünkkel kapcsolatban nem feltétlenül a munkáltatótól fogunk megtudni. Ezeknek az információknak a birtokában több eséllyel indulunk a jobb fizetésért.

A munkáltatók nem mindig ajánlanak fair fizetést

Néhány munkáltató úgy gondolja, hogy az általuk ajánlott fizetés jutányos, valójában csak nincsenek napra kész információik a fizetésekkel kapcsolatban. Mások próbálják lent tartani a fizetéseket a válságra hivatkozva. Ezért fontos tudni, hogy pontosan mi az az összeg, amit mi megkereshetünk az adott szakmával. A fizetési varázslóval segítségével a CV-Online oldalán kiszámolhatjuk, hogy a fizetésünk mennyire versenyképes a piacon.

Megegyezésre juthatunk a fizetésünkkel kapcsolatban egy szűk piacon

Egy recesszióban az emberek többsége inkább keres kevesebbet, minthogy elveszítse az állását. Nehéz növekedést elérni és az új alkalmazottak talán úgy érezhetik, hogy kevés hatásuk van még a dolgok alakulására. De ez nem jelenti azt, hogy ne növelhetnénk meg a fizetésünk; ez csupán egy kicsit nagyobb kihívással jár. A legutóbbi jelentések szerint a HR-esek 80%-a mondja, hogy munkaadók meg akarnak egyezni a fizetésben. Ha tehát feljebblépésre vágyunk a jelenlegi munkahelyünkön, akkor fegyverkezzünk fel a piaci értékeinkkel és védjük meg az álláspontunk. És ha a munkánkban kevesebb pénzt ajánlanak nekünk, ne féljünk kimondani az általunk reálisnak tartott fizetést. Tartsuk észben, hogy ha megkaptuk az ajánlatot, akkor nagy valószínűséggel mi vagyunk a legalkalmasabb jelöltek az állásra, még az ilyen versengő piacon is, mint napjaink piaca.

Az új munkavállalók néha többet keresnek, mint a régebbi alkalmazottak

Egy erős munkaerőpiacon a szervezeteknek célja, hogy magukhoz vonzzák a legjobb jelölteket. Ez gyakran azzal jár, hogy az újonnan érkezők magasabb fizetéssel indulnak, mint a régebbi dolgozók. A jelenlegi gazdasági helyzetben ez kevésbé jellemző, de bizonyos vállalatoknál előfordul. Ha arra gyanakszunk, hogy az új alkalmazottnak hasonló a felelősségi köre a miénkhez, akkor nyugodtan álljunk a főnökünk elé fizetésemelési igényünkkel.

A teljesítmény nem határozza meg a fizetést

Míg teljesítményünk az egyik fontos tényező az fizetés egyenletből, addig a fizetségünk is hatással más tényezőkre, mint például:

• munkapiac – alacsonyabb fizetés sokkal elfogadottabb egy szűkebb piacon

• hely – minél magasabb az életszínvonal, annál magasabb a fizetés

• idő – általában minél tovább vagyunk egy cégnél, annál magasabb a fizetésünk

• munkahely – egy nagyobb vállalat magasabb fizetést tud nyújtani, mint egy kisebb cég

• végzettség – sok esetben minél magasabb a végzettségünk, annál magasabb a fizetésünk. Végezzünk el egy online ingyenes tesztet, amiből kiderül, hogy végzettségünkhöz milyen átlagfizetés társul.

Ha azok közé a munkavállalók közé tartozunk, akiket alulfizetnek, akkor vannak opcióink. Legyünk tisztában a piaci értékeinkkel, és legyünk azzal is tisztában, hogy a munkaadók többsége többet tud annál adni, mint amennyit kínál.