Mérnöki programok és állásajánlatok a HVG Állásbörzén

Mérnöki programok és állásajánlatok a HVG Állásbörzén

2010. március 25-26.-án a pályakezdő és már tapasztalattal rendelkező mérnökök egyaránt találhatnak a tudásuknak és tapasztalatuknak megfelelő állásajánlatokat és az érdeklődési körükbe tartozó szakmai programokat. A rendezvényen több mint 80 kiállító másfélezer állásajánlata, számtalan képzési lehetőség és különleges, a mérnöki munka és kutatás iránt érdeklődő szakembereknek összeállított szakmai programja várja az érdeklődőket.

Aktuális állásbörze információk itt

Az állásajánlatok közül 341 állásajánlat szól kifejezetten villamos-, valamint gépészmérnököknek. Ezen felül a vállalatok közel 1/5-e kínál gyakornoki lehetőségeket is a látogatóknak. A kiállítók többsége elsősorban mérnököket kereső gyártóvállalat, ezt követi az IT- és telekommunikációs szektor, és több vállalat képviseli az autóipart, valamint az energiaszolgáltatási szektort is.

Programok mérnököknek


A hazai mérnöki karrierlehetőségeket ismertető vállalatok előadásai (pl.: Samsung, Siemens, Mercedes, Nokia Komárom, AUDI) mellett a MATE és a MAVE együttműködésével fiatal mérnökkutatók tudományos munkájának bemutatói is meghallgatatóak. Témák:

  • Robotokkal a rák ellen? – új lehetőségek a sugárkezelésben
  • Energiatárolás Magyarországon, NaS akkumulátor
  • LEGO – játék felnőtteknek?
  • A „bitdzsungel útvesztői” avagy amit az intelligens informatikai rendszermenedzsmentről tudni illik
  • Diákok a nemzetközi érvényesülés útján


A szakmai programok között az IAESTE - BOSCH InPulse mérnökverseny győzteseinek kiállítása, izgalmas fizikai kísérlet bemutató Hertlein Károly, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem fizikai kísérleti laboratóriumának vezetője segítségével, mérnököknek szóló előadás-sorozatok, a legújabb technológiai újdonságokat bemutató workshopok találhatóak. Ezen kívül az érdeklődők Barnaföldi Gergely Gábor, fizikus - Magyar kutatók a CERN-ben című izgalmas beszámolóját is meghallgathatják.

24 órás programozási verseny nem csak kockáknak!– még nem késő jelentkezni!
Az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kara 24 órás programozási versenyt hirdet, 2010. március 26-27. között. A verseny előfeladatát a HVG Állásbörze helyszínén lehet teljesítni.
A megmérettetésre 3 fős csapatok jelentkezését várják a szervezők, 2010. március 19-ig lehet jelentkezni a www.kockanap.hu oldalon. A börzén és a szakmai programokon a részvétel ingyenes és regisztrációhoz kötött.

HVG Állásbörze, Országos Képzési és Karriernapok 2010. március 25-26. (csütörtök-péntek), 10.00-18.00 SYMA Rendezvényközpont, C csarnok