Mértéktartás a munkában

Mértéktartás a munkában

Mindannyian tudjuk, hogy a mértéktartás nagyon fontos. Ha például ebéd után egy kis süteménnyel kényeztetjük magunkat, az még rendben van. De ha egy ültő helyünkben befalatozunk egy egész csomaggal, akkor az már káros lehet. Hasonló a helyzet, amikor karrierünket kell kézben tartanunk. Ha nem figyelünk oda, akkor még a legelőnyösebb képességünk is inkább árt, minthogy használ.

Egy időben több feladatra koncentrálni

A képesség arra, hogy egy időben több feladattal is tudjunk foglalkozni – egy konferenciahívás közben válasz e-maileket küldeni és megírni a jelentést főnökünknek – az, amire sok alkalmazott vágyik. Azonban hozzá kell tenni azt is, hogy az ilyen fajta munkavégzés ritkán eredményes. Miért? Ha ugyanis egyik feladatról ugrálunk a másikra, akkor egyikre sem fordítunk kellő energiát. A munka elvégzése így akár több időnkbe is telhet és a folyamatos feladatok közötti ugrálás a munkánk rovására is mehet.

Erős munkamorál

Sok munkavállaló számára a túlórázás egyfajta becsületbeli kérdés, másrészt a munka hatékonyságának is mérőfoka. Azonban a hosszabb munkaidő nem egyenesen arányos a jobb munkavégzéssel. Gyakran fordul elő, hogy tovább kell dolgoznunk egy-egy projekt miatt, de ha a túlórázás szokásunkká válik, az már inkább annak a jele, hogy nem tudjuk megfelelően beosztani az időnket, nem tudjuk rangsorolni a feladatokat, vagy egyszerűen nem tudunk hatékonyan dolgozni. A hosszú órákkal eltöltött munka ugyanakkor könnyen kiégéshez is vezethet. Ha tartóssá válnak a hosszabb munkanapok, akkor érdemes a problémáról beszélni főnökünkkel is, elképzelhető, hogy egy módosított munkatervvel például megoldható a probléma.

”Képes vagyok rá” hozzáállás

Minden munkaadó olyan alkalmazottakra vágyik, akik nem futamodnak meg a kihívásoktól. De a túl lelkes hozzáállás akár pont ellenkezőleg sülhet el, főleg, ha olyan feladatokat is elvállalunk, amiket aztán nem leszünk képesek teljesíteni ("Persze, dupla annyi munkát is el tudunk végezni fele annyi idő alatt!”). A megfelelő munkavállalói attitűd optimista, de mindeközben realista is.

A túlságosan pozitív hozzáállás is problémás tud lenni, abban az esetben, ha nem engedjük magunknak, hogy kiengedjük a gőzt, vagy kimutassuk csalódottságunkat. Ha például elvesztünk egy jelentősebb ügyfelet, akkor például nem kell feltétlenül mosolyognunk és úgy tennünk, mintha mi sem történt volna. Ilyenkor igyekezzünk megtalálni a probléma okát és dolgozzunk ki egy tervet a továbbiakra.

Megalapozott technikai tudás

Lehetünk akár kontrollerek, asszisztensek vagy IT szakértők, egyértelmű, hogy szükségünk van egyfajta technikai tudásra munkánkhoz. Vannak azonban olyan képességek, amik még ennél is fontosabbak. Ha csak és kizárólag a technikai tudásunkra támaszkodunk, és közben elzárkózunk a személyes kommunikációtól, az szintén a munkánk rovására fog menni. Ezek a képességek ugyanis ugyanolyan fontosak, mint az, hogy technikai tudásunk és korábbi tapasztalataink mennyire hasznosíthatók az új pozícióban. Gyakran a vezetőket például nem technikai tudásuk miatt választják ki, hanem a személyes kommunikációban való jártasságuk miatt.