Miben rejlik a jó munkahely titka?

Miben rejlik a jó munkahely titka?

Az elégedett alkalmazott titka csupán a jó bérezésben rejlene? A jó munkahely ennél sokkal összetettebb.

Idén tízedik alkalommal kerül megrendezésre a Legjobb Munkahely Felmérés Magyarországon. Az elmúlt 9 évben közel 1000 vállalat csaknem 200 000 dolgozóját és több mint 2000 felsővezetőjét kérdezték meg munkahelyéről. Az idei évben az évtized nyertesét is meghirdetik, és egyben visszatekintenek az elmúlt 10 év tanulságaira.

A Legjobb Munkahely Felmérés mögött immár számtalan megkérdezés és tapasztalat áll, amiből kiderülhet, hogy az alkalmazottak igényei és elvárásai bonyolultak, és nem pusztán a fizetésről vagy a karrierről szólnak, így a Legjobb Munkahelyek felismerték: az üzleti siker záloga a dolgozók véleményének ismerete, elkötelezettségük megteremtése.

Összekovácsolódott, stabil csapat

Általános igazság, hogy az alkalmazottak többsége sokkal többre értékeli azokat a munkahelyeket, ahol egy jól összekovácsolódott, stabil csapat része lehet, ahol mindenki tisztában van a feladatával, mint egy olyan helyen, ahol viszonylag magas a fluktuáció. Egy olyan csapatban, ahol már régóta dolgoznak együtt a munkatársak, már ismerik egymás erősségeit és gyengéit, könnyebben ki tudják egészíteni egymást, hogy sikeres csapatot alkossanak.

Ennek fejlesztésére nagyszerű lehetőség a csapatépítő program, a céges vacsorák, sportprogramok, ahol a kollégák jobban megismerhetik egymást és a későbbiekben elősegíti a jobb együttműködést is. A csapat építésére természetesen léteznek „hivatalos” programok is, mint a csapat építő tréningek, amely programok támogatják a belső kommunikációt, így a munkatársak tájékoztatást kaphatnak a cég céljairól, aktuális történéseiről.

Tanulás és egyéb lehetőségek

A folyamatos fejlődésre való motiválás fontos szempont a jó munkahely megítélésében. A valódi tehetségeket óvni kell, mert a jó alkalmazottak találnak máshol is munkát, ha nem érzik jól magukat munkahelyükön. A vállalat számára a hatékonyság, a dolgozónak pedig a jólét, a karrier és a fejlődés számít. Emiatt fontos, hogy a munkahelyek képzéseket biztosítsanak alkalmazottaik számára. Az önmegvalósítás lehetősége az egyik legfőbb motivációs eszköz, ezért jó, ha változatos munkákat és munkavégzési lehetőségeket (lásd csoportmunka) biztosítanak a munkaadók alkalmazottaik számára. A fejlődési lehetőség azonban csak egy része az elégedettségnek, több tényező is befolyásolja a munkatársak vállalattal kapcsolatos érzéseit, véleményét. A jó munka másik alapja emellett, hogy a kollégákkal és a vezetőkkel is jó viszonyt ápolhassanak a dolgozók.

A jól végzett munkáért pedig a Legjobb Munkahely Felmérésben jól teljesítő munkahelyeken jár a megérdemelt jutalom: fitnesz bérlet, egyéb sportolási lehetőségek, masszőr, ingyenes szemüveg és még folytathatnánk a sort, hogy mi mindennel lehet jutalmazni a dolgozókat, illetve arra ösztönözni, hogy munka után aktívan pihenjenek.

A vezetőség és a szabályok

Szokták mondani, hogy vezetőnek születni kell. Ez részben persze igaz, de másrészről az is köztudott, hogy sok múlik a tanuláson és a tapasztalatszerzésen. A legtöbb felső vezető tisztában van azzal a kijelentéssel, miszerint a menedzserek legfőbb munkaeszköze a saját személyiségük. A nyitottság, az őszinteség, és a szavahihetőség fontos tulajdonságok és emellett a közös cél elérésében tudniuk kell együttműködni a dolgozókkal. Ehhez azonban – bár elsőre furcsának tűnhet – fontos a megfelelő szabályok lefektetése. Az igazán jól működő cégeknél egyértelműen megfogalmazott szabályok segítik a gördülékeny közös munkát.

Látható tehát, hogy a jó munkahely sokkal több tényezőből áll össze, nem csupán a bérezésből vagy a kollégákkal ápolt jó viszonyból. A Legjobb Munkahely Felmérés abban nyújt segítséget, hogy minél több munkaadó megismerhesse azokat a módszereket, amivel nem csupán a teljesítmény, de a motiváció mértéke is növelhető.