Mikor érdemes munkahelyet váltani?

Szorongás fogja el reggelente, munkába menet előtt? Aggódik, hogy el fogja veszíteni munkáját? Úgy érzi, hogy kiégett? Honnan lehet tudni, ha eljön az idő arra, hogy leporoljuk önéletrajzunkat és munkahelyet váltsunk? Egy idő után érezzük, ha eljött az idő a váltásra, de van, hogy nem tudjuk értelmezni a belőlünk jövő vagy felénk tartó jeleket. Nézze végig a következő pontokat, melyek, ha illenek Önre, a munkahelyváltás megfontolandó lehet.

Szorongással tölti el a munkája. Nem kell ahhoz szakértőnek lenni, hogy rájöjjünk: ha reggelente gyomorgörccsel ébredünk és a munkába tett minden egyes lépésnél azt érezzük, hogy legszívesebben visszafordulnánk, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy hogyan tudnánk munkahelyet váltani.

Fizikai fájdalmat érez, ha a munkájára gondol. Egy-egy nehezebb időszakban, például, ha leadások vannak vagy szorítanak a határidők, természetes lehet, hogy aggodalmunknak fizikai jelei is vannak. Viszont, ha általánossá válik, hogy az éjszaka közepén gyomorégésre ébredünk vagy gyakorivá válnak a migrénszerű fejfájások, akkor az már egy intő jel arra, hogy nem valószínű, hogy a számunkra megfelelő helyen dolgozunk.

Úgy érzi munkája nem illik Önhöz. Ha munka közben Ön arról álmodozik, hogy milyen lenne egy jobb munkahelyen dolgozni, akkor itt az ideje másban gondolkozni. Sokan álmatlanul forgolódnak esténként és közben arra vágynak, bár kirúgnák őket (végkielégítéssel persze), mert akkor végre rá tudnák venni magukat a váltásra.

Elvesztette a munka iránti szenvedélyét. A képlet egyszerű: ha nem végzi szívesen a munkáját, nem fogja a legjobbat kihozni magából, a teljesítményére kapott negatív reakció pedig csak tovább ront a munka iránti elkötelezettségén.

Unatkozik. Ha a munkahelyén már csak a Facebook menti meg attól, hogy sírva fakadjon az unalomtól, akkor kezdjen el új munka után nézni.

Rájött, hogy kollégái többet keresnek Önnél. Ha a kollégái, akiknek a beosztása nem magasabb az Önénél, többet keresnek, akkor az egy jele annak, hogy az Ön munkáját nem becsülik meg kellőképpen.

Problémái vannak a főnökével. Vegye intő jelnek, ha a főnökének vannak kedvencei, de Ön nem tartozik közéjük. Másik rossz jel, ha főnöke nem értékeli kellőképpen munkáját, túlóráztatja Önt vagy nem adott Önnek fizetésemelést már évek óta.

Nem Ön kapja az érdekes munkákat. Szintén intő jel lehet, ha nem Ön kapja az érdekesebb, kihívást jelentő munkákat vagy a hosszú távú projekteket.

Kollégái máshogy viselkednek Önnel. Ha Ön alatt rezeg a léc, azt elképzelhető, hogy kollégái már Ön előtt tudni fogják, ami viselkedésükön is meg fog látszódni. Vannak egyértelmű jelek: kollégái nem néznek az Ön szemébe, amikor belép az irodába, hirtelen elcsendesülnek vagy témát váltanak, nem érdeklődnek hogyléte felől.

Fontos információkat kérnek el Öntől. Ha idővel elkérik Öntől a munkájához kapcsolódó elérhetőségeket, hozzáféréseket, akkor legyen gyanakvó. Mág az olyan ártatlannak tűnő kérdések, mint „Hogyan léphetnék kapcsolatba a designerrel?”, kimondottan ártalmasak lehetnek az Ön karrierjére.

Munkájának egy részét az új kolléga kapja meg. Ha az újonnan érkező kolléga átvesz feladatokat az Ön munkájából, akkor érdemes elgondolkodni, hogy meddig számíthat még munkahelyére.

Ha az Ön munkája automatizálható. Ha ez a helyzet áll fenn, akkor az esetek többségében csak idő kérdése, hogy az Ön cége mikor áll át az automatizálásra, mely olcsóbb és egyben kiváltja az Ön munkáját.

Ha látja a jeleket, tegye meg a megfelelő lépést, mielőtt mások teszik meg azt. Kezdjen el érdeklődni lehetőségek iránt, legyen naprakész a piaci eseményeket illetően és porolja le önéletrajzát.