Milyen hosszú legyen az önéletrajz?

Vissza-visszatérő kérdés az önéletrajzírással kapcsolatban, hogy hány oldalas legyen, mi legyen az a minimális/maximális hossz, amit szem előtt kell tartani. Fontos-e az önéletrajz hossza? Mi az, ami túl hosszúnak számít?

A lényeg a tartalom

A tartalom, és nem a leütött karakterek száma a fontos. Pontosabban, az önéletrajzban a tartalom minősége számít, az az információ, mely azt tudatja az interjúztatóval, hogy Ön a megfelelő jelölt az állás betöltésére.

Ha azon gondolkodunk, hogy mit foglaljunk bele és mit hagyjunk ki az önéletrajzból, az általános szabály az, hogy azt írjuk bele, ami a karrierünkre vonatkozik, mint például ipari szövetségben való tagság vagy vezető beosztás, tanulmányok, előadások, megjelent cikkek, és hagyjuk ki a személyes információkat, mint családi állapotot, gyerekek számát, egészséget, politikai, vallási hovatartozást. Mindegy, hogy az önéletrajz egy vagy két oldalas, a lényeg, hogy minden szó fontossággal bírjon.

A kevesebb még mindig több

Gondolja azt, hogy egy önéletrajz olyan, mint egy névjegykártya: a toborzó vagy munkaügyi vezető megtud néhány dolgot Önről, de nem ismeri meg egészen. A HR-ek többségének véleménye alapján akkor jó egy önéletrajz, ha tömör és eredeti. A legjobb, ha az önéletrajz nem lépi túl a 700-1000 szót, de nehéz ilyen szinten határt szabni. Lehetőleg ne legyen egy oldalnál hosszabb, hacsak nem rendelkezünk annyi és olyan minőségű szakmai tapasztalattal, ami mindenképpen említésre méltó. Ez esetben is a kevesebb néha több. Ha vezető pozíciót töltünk be, előző állásainkat elég néhány szóban megemlíteni.

Interneten az oldalak kevesebbnek tűnnek

Az elektronikus kommunikáció megváltoztatta a régi papíralapú jelentkezést. és egyben a mondást is, miszerint az önéletrajz ne legyen több mint egy oldal. Online pályázatok esetében fel sem tűnik, ha több oldalt kell végiggörgetnünk, sokkal fontosabb, hogy az önéletrajz könnyen olvasható formátumú legyen, egyszerű mondatokkal, továbbá legyen átlátható és folytonos. Tartalmazza azt, hogy mivel foglalkozott a jelentkező és hol, csakúgy, mint jelenlegi beosztását. Úgy mutassuk be az információkat, hogy kiderüljön belőle az, hogy tapasztalatunk, és hátterünk hogyan függ össze azzal az állással, amire jelentkeztünk.

Összegezzünk pontosan

Vannak persze elképesztően hosszú önéletrajzok, amikor oldalakon át kell kutatni a toborzóknak, hogy kihámozzák a lényeget. Erre már nincs ideje a válogatással foglalkozóknak. A legjobb önéletrajzok, maximum 2-3 oldalasok, melyben a képességek és a teljesítmények vannak kiemelve. Ne legyünk szószátyárok, nem regényt akarnak olvasni a HR-es szakértők, hanem csak egy áttekintést. Legyünk szabatosak, a toborzók és a vezetők kérdezni fogak arról, ami az önéletrajzban áll.

Kell egyáltalán önéletrajz?

Van már példa arra is, bár Magyarországon még igencsak elenyésző, hogy önéletrajz nélkül kell jelentkezni egy állásra. De egyelőre számolnunk kell azzal, hogy az önéletrajz az első olyan dokumentum, ami alapján egy kép alakul ki leendő munkaadónk fejében. Vannak olyan cégek, ahol egy adatlap kitöltése szükséges a jelentkezéshez, de még ebben az esetben is fel kell töltenünk az önéletrajzunk. Aktív álláskeresőként legyen frissített önéletrajzunk, de ha éppen rendelkezünk is állással, érdemes bizonyos időközönként frissíteni az önéletrajzunkat.