Mit rejt egy álláshirdetés?

Az álláskeresők akár több száz álláshirdetést is láthatnak az idő alatt, amíg állást keresnek. Néhányuk nagyon jól és érthetően lesz megírva. Lesz olyan is, ami csupán körvonalakban mutatja, hogy mik a munkáltató elvárásai. Legtöbbjükről azonban elmondható, hogy hasonló felépítéssel rendelkeznek, céljuk pedig az, hogy megfogalmazzák az elvárásokat a leendő alkalmazottal szemben.

Az álláshirdetések szövegében – az esetek többségében – megtalálhatjuk mindazokat az elvárásokat, amiknek meg kell felelnie a jelölteknek. Meg kell tanulni tehát értelmezni az álláshirdetéseket. Ha megértettük, hogy milyen elvárásoknak kell megfelelnünk, már csak a jelentkezésünket kell ennek megfelelően összeállítanunk. Egy ilyen célzott önéletrajzzal tudjuk felkelteni a munkaadók érdeklődését.

Az állás megnevezése


Minden álláshirdetés tartalmaz egy pozíciómegnevezést. Az esetek többségében ez az első információ, amivel álláskeresőként találkozunk és ez az, ami felkelti az érdeklődésünk. Ne suhanjunk el felette, mert ez az első fontos információ, kulcsszó, amit majd használnunk kell az önéletrajz megírásánál. Amikor ugyanis megnevezzük a pozíciót, amire jelentkezünk, használjuk ugyanazokat a szavakat, amit az álláshirdetésben olvashatunk.

A pozíciómegnevezés legyen a kiindulópontunk. Az önéletrajz összeállításánál mindig lebegjen a szemünk előtt, hogy mire jelentkezünk és az információk, amiket kiemelünk, legyenek összhangban az igényekkel. Itt nem arra kell gondolni, hogy írjuk azt, amit az álláshirdetés alapján hallani akarnak, hanem írjuk meg úgy tapasztalatainkat, hogy leendő munkaadónknak ne kelljen azt bogarászni, hogy megfelelünk-e az elvárásoknak vagy sem. Legyen az első ránézésre egyértelmű. Ha nem fogalmazunk egyértelműen, jelentkezésünk máris elbukik az első rostán.

Feladatok


Minden álláshirdetésben részletekbe menően vagy csupán nagyon körvonalakban, de megfogalmazzák a munkaadók, hogy mik lesznek az elvárásaik a pozícióra jelentkezőkkel szemben. Gyakran találkozunk olyan megoldással, hogy 5 vagy 10 főbb pontba gyűjtve láthatjuk az elvárások felsorolását. Nagy általánosságban elmondható, hogy az első három pont a leghangsúlyosabb. Önéletrajzunknak tapasztalatainkon, eredményeinken és a korábbi feladatainkon kell alapulni, leginkább az első három pont figyelembevételével. Vegyük azt is észre ugyanakkor, hogy az álláshirdetésben megfogalmazott elvárások tartalmaznak olyan kulcsszavakat, amik visszaköszönnek egy jól felépített önéletrajzban.

Elvárások


Az elvárások részben fogalmazza meg a munkáltató, hogy milyen tapasztalatokra, képességekre és végzettségre van szükség ahhoz, hogy az adott pozíciót betöltse valaki. Ugyanúgy, mint a feladatok részben, itt is elmondható, hogy az első három pont az, ami általában a legfontosabb. Amennyiben megfelelünk ezeknek az elvárásoknak, azokra egyértelműen utaljunk önéletrajzunk elején, hogy lényegre törően tájékoztassuk a munkaadót arról, hogy megfelel előmenetelünk az álláshirdetésben megfogalmazott elvárásoknak. Ezzel elérhetjük azt is, hogy tüzetesebben átolvassák önéletrajzunkat. Amennyiben az első három pontnak nem felelünk meg, de van más olyan erősségünk, ami hasznos lehet a meghirdetett pozíció szempontjából, akkor azokat mindenképpen említsük meg az önéletrajzunk bevezető részében.

Szánjunk időt arra, hogy figyelmesen átolvassuk az álláshirdetéseket, hogy aztán az ott olvasott információk fényében állítsuk össze jelentkezésünket (középpontban a pozíció megnevezésével, az elvárt tapasztalatokkal és eredményekkel).