Mit tegyünk, ha nyers modorú az interjúztató?

„Legyen udvarias!”, ez alapszabálynak számít az interjúk során. De mit tehetünk abban az esetben, ha az interjúztatást végző személy nyers modorú? Túl szeretne esni az interjún úgy, hogy közben az önbecsülése egy fikarcnyit se sérüljön? Íme, néhány stratégia, hogyan taktikázzon egy udvariatlan interjúztatóval szemben!

Mérje fel az interjúztató hozzáállását!

Gyakran előfordul, hogy az interjú okozta feszültség és nyomás hatására egy-egy megjegyzést túlreagálunk, többet képzelünk róla, mint amit az valójában jelent. Mielőtt a tettek mezejére lépne, gondolja át, hogy „tényleg olyan udvariatlan volt-e az interjúztató Önnel?”. A korra, vallásra, hovatartozásra, nemre és szexuális irányultságra vonatkozó megjegyzések persze félreérthetetlenek. Más megjegyzések azonban könnyen félreérthetők. Amennyiben az interjúztató láthatóan modortalanul viselkedik, az alábbi stratégiák egyikével reagáljon. Ha viszont nem biztos a dolgában, akkor lépjen túl rajta és folytassa az interjút.

Döntse el, hogy meg szeretné-e menteni a helyzetet!

Sokat dolgozott azért, hogy ez az interjú összejöjjön. Az elsődleges cél tehát nem más, minthogy az minél jobban sikerüljön. Vegyen egy nagy levegőt és az alábbi szempontokat figyelembe véve, gondolja át, hogyan tudná a legtöbbet kihozni az adott szituációból.

  • Csak akkor kell döntenie, miután az interjú véget ért.
  • Az interjúztató nem a teljes céget képviseli.
  • A felkínált állás nem feltétlenül követeli meg az interjúztató személlyel való közös munkát.
  • Előfordulhat, hogy az interjúztató által tanúsított magatartás, hogy csupán egy „stressz teszt”, mellyel a feszült helyzetekben való reakciókat szeretnék megismerni.

Maradjon nyugodt!

Természetesen nem könnyű udvariasnak maradni egy efféle helyzetben. Mindazonáltal számos módja van annak, hogy a megfelelő irányba tereljük az interjút.

  • Legyen toleráns! Az interjúztató talán ráébred a viselkedésbeli problémára és megpróbálja azt helyrehozni.
  • Ne foglalkozzon a bántó megjegyzésekkel, meséljen inkább a készségeiről!
  • Tegyen fel olyan kérdéseket, melyek elterelik az interjúztató figyelmét egy számára is érdekes téma felé.
  • Ne veszítse el a humorérzékét, nyugodtan tehet Ön is egy-egy apróbb megjegyzést.
  • Nyugodtan kérdezzen vissza, ha ismétlődően félbeszakítják vagy ellenkeznek Önnel.
  • Maradjon udvarias a saját véleménye kifejtésekor.

Tudja, hogy mikor távozzon!

Bizonyos esetekben előfordul, hogy az elegáns távozás marad az egyetlen megoldás, annak érdekében, hogy az interjút megmentsük. Köszönje meg az interjúztatónak az Önre szánt időt, majd kérjen tőle elnézést anélkül, hogy megjegyzéseket tenne a viselkedésére. Ha úgy érzi, hogy mégis mondania kell valamit, legyen udvarias!

Tanuljon a saját tapasztalataiból!

Mielőtt végleg lezárná az esetet, gondolja át, mit is tanult belőle. Tanuljon a megszerzett tapasztalatokból, így legközelebb, tudni fogja, hogyan viselkedjen más, nyers modorú interjúztatókkal szemben.

Utolsó lépésként gyakoroljon ilyen és ehhez hasonló kellemetlen szituációkat valakivel, aki segíteni tud abban, hogyan kezelje az ilyen helyzeteket. Így már biztosan megfelelően felkészült és higgadt lesz, ha egy kellemetlen interjúztatóval találkozik a jövőben.