Mondjon magáról néhány szót! - mit válaszoljunk?

Ne féljünk ettől a kérdéstől, inkább lássuk meg a lehetőséget, hogy jó színben tüntessük fel magunkat.

A legtöbb állásinterjún eljön az a pillanat, amikor a HR-es arra kér minket, hogy mondjunk pár szót magunkról. A legtöbb esetben ilyenkor arra kíváncsi az interjúztató, hogy hogyan tudunk egy ilyen kevésbé behatárolt kérdést megválaszolni, mik azok, amiket magunkkal kapcsolatban fontosnak tartunk? A legtöbb jelölt nehéznek tartja a kérdés megválaszolását. Ez egy téves elképzelés. A kérdés ugyanis egy nagyszerű lehetőséget ad számunkra ahhoz, hogy pozitív színben tűntethessük fel magunkat, az erősségeinket hangsúlyozhassuk. Legyünk hát felkészülve erre a kérdésre!

A rossz válasz

Számtalan jó módja van annak, hogy hogyan válaszoljuk meg ezt a kérdést, de csak egy rossz: ha visszakérdezünk, hogy „Mit szeretne tudni?”. Ezzel ugyanis lebuktatjuk magunkat, hogy nem készültünk fel erre a kérdésre. Jó, ha begyakorolunk egy pozitív kisugárzású választ, mert az interjúk többségét előszeretettel ezzel kezdik a HR-esek.

A jó válasz

Ha jól kezeljük ezt a kérdést, akkor képesek vagyunk a magunk hasznára fordítani ezt a néhány percet, amiben saját magunk emelhetjük ki előnyeinket, tapasztalatainkat, a szakmában szerzett gyakorlatunkat, illetve érdekességeket említhetünk meg magunkról, ami arra is jó lehet, hogy a HR-es biztosan emlékezni fog majd ránk.

Arra fókuszáljunk, hogy mi érdekli az interjúztatót

A legnagyobb hiba, amit a jelöltek elkövetnek, hogy azt hiszik az interjúztató a személyükre kíváncsi. Olyanokkal kezdik a bemutatkozást, hogy „Budapesten születtem, és amikor 5 éves lettem Vácra költöztünk…” Ez rossz megoldás, mivel az interjúztatót az érdekli elsősorban, hogy alkalmasak vagyunk-e a munkára, milyen tapasztalatokkal rendelkezünk, és hogyan válhatunk hasznára a munkaadónak. Gondoljunk a válaszra úgy, mint egy mozi előzetesre. Legyen benne minden lényeges információ, ami a munkával is kapcsolatos, és igyekezzünk kerek egész, érdekes bevezetőt mondani. Az előzetesek rövidek, de olyan pillanatokat ragadnak ki a filmből, ami arra ösztönzi az embereket, hogy elmenjenek a moziba. Emeljünk ki tehát néhány érdekes momentumot, ami esetleg nem szerepel az önéletrajzunkban vagy jó interjúindító történet lehet.

Emeljük ki a legfontosabb információkat

Mutatkozzunk be és említsük meg, hogy mi a jelenlegi pozíciónk, mivel foglalkozunk (ha pályakezdők vagyunk, akkor beszélhetünk a tanulmányainkról, ha az szorosan kapcsolódik az álláshoz). Emeljük ki a leglényegesebb tulajdonságainkat, például olyan mondatokkal, hogy az emberek többsége erős személyiségnek tart minket, és említsünk meg egy történetet, amivel mindezt alá is tudjuk támasztani. A történeteknek ereje van egy interjún, mivel ezekre könnyen visszaemlékeznek az interjúztatók. Mondjunk pár szót arról, hogy miért jelentkeztünk a munkára.

Legyünk lényegretörőek

Legyen a válaszunk tömör és lényegre törő! Az interjúztató csupán néhány lényeges információt szeretne megtudni rólunk, nem pedig az egész életünk történetét. Ne csapongjunk, szedjük össze a gondolatainkat. Ezért fontos hogy ne érjen váratlanul minket a kérdés, legyünk felkészültek. Néhány percet szánjunk arra, hogy megválaszoljuk a kérdést. Írjuk össze a gondolatainkat az interjú előtt, így könnyebben rögzül majd, hogy mit szeretnénk mondani és a válasz automatikusabbá válik. A cél, hogy felkeltsük az interjúztató érdeklődését, és akár az interjú folytatásához is témát szolgáltassunk például egy érdekes munkatapasztalat révén. Ha jó választ adunk, azzal nyeregbe kerülhetünk, meghatározhatjuk vele az interjú további hangvételét.