Pozíciószótár

1. Adminisztráció

 

Ügyintéző/Titkár

Időpontot egyeztet, tájékoztatást nyújt a telefonon érdeklődőknek, ért a gyorsíráshoz; irodai- és adminisztratív feladatokat végez.

Recepciós

Fogadja az ügyfeleket, partnereket, az álláshirdetés jelentkezőit és az összes érkező látogatót; amennyiben szükséges, utazással, szállítással kapcsolatos ügyeket intéz. Feladata lehet válaszolni a beérkező telefonhívásokra.

Office Manager

Feladata az irodai tevékenységek teljes körű irányítása, a költségek ellenőrzése, a termelékenység maximális kihasználtsága. További elvárások: az irodai folyamatok hatékonyságának növelése, dokumentálás, gyorsírás, gépelés, faxolás, levelezés lebonyolítása, az irodai gépek és felszerelések karbantartása, ügyintézése.

Adminisztrátor

Adminisztratív segítséget biztosít egyéneknek, illetve az egész irodának. Információt szolgáltat, rendszerezi az adatokat, megbeszéléseket egyeztet, lebonyolítja a levelezést; valamint segíti az adminisztratív ügyintézést.

 

 

2. Beszerzés

 

Beszerzési szakértő

Különböző beszerzési megbízásokat teljesít. Ár-összehasonlítást végez, majd kiválasztja, vagy javaslatot tesz forgalmazóra. Szállítási ütemtervet készít.

Beszerzési igazgató

Egy gyáregység, divízió beszerzési feladatait koordinálja. Fejleszti a folyamatokat egy adott osztályon. Elemzi és elbírálja a kereskedők ajánlatait. Szerződéseket, jelentéseket, szükséges dokumentumokat készít elő.

 

 

3. Biztosítás

Aktuárius

Elemzéseket készít, árazást és kockázati becsléseket végez a várható eredmény meghatározásának érdekében. Kalkulációt dolgoz ki, valamint pénzügyi jelentéseket készít.

Biztosítási kárbecslő

Megállapítja, visszautasítja, illetve engedélyezi a kifizetéseket tulajdonra vonatkozóan; balesetre kiterjedően elvégzi az értékbecslést, megerősíti a kárértéket.

Biztosítási ügynök

Leendő és meglévő ügyfeleknek értékesít különböző biztosítási konstrukciókat.

Kockázat felmérő


Egy szervezet nyereségének maximális védelmében kockázati elemzést, tanulmányt készít.

Biztosítási szakértő

Egy cég egyéni, különösebb kockázatot igénylő biztosításáról dönt. Meghatározza a cég által vállalt kockázatot, valamint a biztosítási díj emelt összegét, amely a nagyobb kockázat fedezetére szolgál.


4. Értékesítés

Ügyfélkapcsolati képviselő

Meglévő és potenciális ügyfelekkel tartja a kapcsolatot, megoldja az ügyfeleknél felmerülő problémákat.

Ügyfélszolgálati menedzser

Az ügyfélszolgálat csapatát irányítja, biztosítja az ügyfelek elégedettségét, szükségleteik kielégítését.

Ügyfélszolgálati munkatárs

Feldolgozza a rendeléseket, lebonyolítja a levelezést, teljesíti az ügyfelek igényeit és gondoskodik megelégedettségükről.

Értékesítési menedzser

A megjelölt bevétel elérésének érdekében bonyolítja az értékesítés tevékenységeit. Értékesítési és marketing programokat tervez és ajánl, rövid- és hosszútávú értékesítési stratégiát készít.

Értékesítési asszisztens

Az értékesítési csoport vagy divízió munkáját segíti az adminisztratív feladatok ellátásával. Különböző sales riportokat készít, rendszerezi a dokumentumokat, megbeszéléseket egyeztet, feladata lehet az utazással kapcsolatos ügyintézés. Adott esetben segíti az ügyfélszolgálat munkáját, valamint lebonyolítja a termékkel és szolgáltatásokkal kapcsolatos érdeklődéseket. Különféle szoftverek csomagok ismerete és alkalmazása szükséges.

Értékesítési képviselő

Feladata a szervezet termékeinek vagy szolgáltatásainak értékesítéséből származó bevétel növelése; ennek megfelelően új ügyfélkör kialakítása, valamint kapcsolattartás a meglévő ügyfelekkel.

Telemarketing munkatárs

Potenciális ügyfelekkel létesít telefonon kapcsolatot termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatot informálás céljából, illetve a leendő ügyfelek hívásaira is válaszol. Feladatai közé tartozhat feljegyzések készítése potenciális cégekről és ügyfelekről.

Értékesítési igazgató

A szervezet értékesítési tevékenységeit fejleszti, irányítja. A termékek és szolgáltatások értékesítéséből származó legtöbb bevétel megteremtésének elérése érdekében a feladatokat megtervezi és kivitelezi.

Műszaki értékesítő

Nyilvántartást vezet az ügyfelekről, teljesíti az értékesítési tervet, segítséget nyújt az ügyfeleknek.


5. Humán Erőforrás

 

HR asszisztens

Felelős a munkavállalók toborzásáért, a referenciák ellenőrzéséért, a munkavállalók tájékoztatásáért.

HR szakértő

A HR területén belül kifejezetten egy speciális résszel foglalkozik, mint például képzés és fejlesztés, munkahelyi kapcsolatok, juttatások, kompenzációk.

HR menedzser

Humán Erőforrással kapcsolatos programokat, politikát, folyamatot tervez és kivitelez.

Toborzási szakértő


Előszűr, interjúztat, ajánlatot tesz a munkaadónak a munkavállalókkal kapcsolatban, a sikeres pályázók megjelölésével.


6. Ingatlan

 

Ingatlanbecslő

Felméri az ingatlan állapotát, szerkezetét, funkcionalitását piaci, befektetési értékének meghatározásához.

Ingatlan bróker

Ingatlanokat bérel, vásárol, elad jutalék ellenében.

Ingatlankezelő

Bérbeadással kapcsolatos tárgyalásokat folytat, biztosítja a lakó elégedettségét, valamint a bérleti díj időben történő befizetését.

Ingatlan menedzser

Minél nagyobb profit elérése érdekében irányítja az értékesítési tevékenységeket.

 

 

7. IT/Telekommunikáció

 

Adatbázis adminisztrátor

Adatelemző, adatbázis fejlesztő, tervező. Felelős a szervezet alapadatainak tárolásáért, valamint a tárolási mód fejlesztéséért, a rendszerben keletkező probléma helyrehozásáért. Feladata, hogy az adatokat felhasználó személyekkel történő megbeszélés után az adatokat a felhasználás szempontjából legpraktikusabb módón tárolja. Az adatbázist szükség szerint módosítja, vagy újat hoz létre.

Információrendszer szervező

A szervezeten belül a szerver szakértője. Karbantartja a hardvert, frissíti a szoftvert; figyelemmel kíséri a rendszer biztonságos működését.

Interaktív digitális médiaszakértő


Feladata az információ prezentálása kreatív és színvonalas módon. Tevékenységei közé tartozhat animáció készítése, fejlesztése; videós előadásokhoz két- illetve háromdimenziós film készítése, kereskedelmi műsorok bemutatása, a cég weboldalának elkészítése. Gyakran biztosít tartalmat is, de nem önállóan, hanem a kért információnak megfelelően.

Hálózati szakértő

Hálózati szakértőként a cégen belüli szabad információáramlást biztosítja, garantálja a biztonságot a jogosulatlan felhasználókkal szemben.

Programozó

Feladata a számítógépet futtató szoftver tervezése és folyamatos frissítése. Az operációs rendszer szoftver integrálja az összes alkotóelemet, amely a számítógépen - a hard disken tárol adatokat, a berendezések, amelyek adatokat táplálnak a számítógépbe (billentyűzet, egér, grafikai táblázat); külső berendezések, szkenner, nyomtató, CD-ROM lejátszó, valamint az applikációs szoftver. A szoftver az összeköttetés az applikációs szoftver és maga a gép között.

Szoftvermérnök

Feladata lehet a szoftvertervezéssel kapcsolatban a probléma, illetve a piac figyelembevételével meghatározni a legjobb tulajdonságok csoportjainak kiválasztását. Költség és haszon arányát bemutató tervezet készítése a legkönnyebben és legköltséghatékonyabban megvalósítható eljárás alapján, illetve, hogy mely területhez szükséges túl sok munka egy adott időtartam alatt történő feldolgozáshoz.

Technikai ügyfélszolgálati képviselő

Technikai ügyfélszolgálati képviselőként az ügyfelekkel elsőként létesít kapcsolatot amennyiben egy ügyfélnek problémája vagy kérdése merült fel egy termék használatával kapcsolatban. Tevékenységük kiemelkedő része a felhasználók tanítása.

Műszaki igazgató

Az információtechnológia területén dolgozóknak állapítja meg és irányítja a hosszútávú stratégiai célok irányvonalát és folyamatát. Megállapítja a szervezeten belül a hosszútávú, rendszerrel kapcsolatos szükségleteket és hardvervásárlásokat a szervezet üzleti célkitűzéseinek elérése céljából.

Tartalomfejlesztési menedzser

Feladata egy web oldal karbantartása. Különböző dokumentumokat ír, szerkeszt, korrektúráz. Cikkeket készít ismert téma alapján, további tanulmányok és kutatások alapján.

Vállalkozásfejlesztési menedzser

A tartalmi és műszaki felek között egyezkedik és irányítja a stratégiai kapcsolatokat; a marketing, értékesítési és a termékfejlesztési csapat üzletfejlesztési bevezetéseit teljesíti.

Vállalkozásfejlesztési munkatárs

A tartalmi és műszaki felek között egyezkedik és irányítja a stratégiai kapcsolatokat; a marketing, értékesítési és a termékfejlesztési csapat üzletfejlesztési bevezetéseit teljesíti

Weboldal tervező


Web oldalakat szerkeszt és tervez különböző technikákat alkalmazva. (GUI) Karbantartja és biztosítja a weboldal folyamatos tervezését. Meghatározza a méretet, megtervezi az illusztrációs anyagokat, kiválasztja a típus méretét és stílusát, elrendezi a layoutot az adott helynek, az alapelvnek és az esztétikai tervnek megfelelően.

Hardvermérnök

Hardver tervezéssel, fejlesztéssel és implementációval kapcsolatos elemzéseket készít termékekhez. Tesztelési stratégiákat, berendezéseket és rendszereket fejleszt.

Interface Designer

Vizuális interfészeket tervez, értékel és kivitelez. Együtt dolgozik a termékfejlesztési osztállyal az online felhasználás egyszerűbbé tételének érdekében.

Intranet Applications Specialist

Egy szervezet számára web alapú applikációs rendszereket hoz létre, fejleszt és karbantart. Feladata közé tartozik a hibaelhárítás meglévő vagy kifejlesztett rendszerekkel.

Menedzser, számítástechnika

A számítástechnikai osztály napi feladatait vezeti, irányítja. Megállapítja az osztály szabályait és műveleteit.

E-kereskedelem

Az általános szervezeti politikának és céloknak megfelelő marketing stratégiát tervez, irányít, végrehajt a weben.

PC karbantartó

Számítógépes rendszereket elemez, karbantart, javítja a hardvert és a perifériát. Dokumentálja és karbantartja a hardvert és a szoftvert. Felhasználói hozzáférésekkel kapcsolatos jogosultságokat biztosít.

Termékmenedzser

Átfogó termékjellemzést tervez és hoz létre; megállapítja a folyamatokat a termék forgalomba hozatalához; fejleszti a termékek üzleti terveit. A csapatok közötti funkciókat koordinálja az ügyfél igényei és a technológiai irányelveknek megfelelően.

Project Manager - App Systems and Programming

Az applikációs rendszerelemzők csoportját irányítja; a munkacsoportokat koordinálja, a résztvevőknek technikai segítséget biztosít. A szükséges alkalmazás elemeit tervezi és hozza létre.

Project menedzser - szoftvermérnök

Szoftverfejlesztők/mérnökök csoportját irányítja. A csapatmunkát koordinálja, tervezi; tagjainak technikai támogatást biztosít.

Technikai menedzser


A kreatív és az IT csapat között közvetít, az oldal műszaki specifikációit fejleszti. Az oldal struktúráját tervezi és átnézi az új termék-, vagy tulajdonságnak megfelelően. Ellenőriz, tesztel, hibát hárít el és új terméket vezet be.

Távközlési elemző

Egy szervezet telekommunikációs rendszerét vizsgálja, elemzi, értékeli és karbantartja. Telekommunikációs szoftvermegoldásokat tervez, fejleszt és tesztel; az ügyfelek részére képzést biztosít telekommunikáció jellegzetességeiről és funkcionalitásáról.

Távközlési technikus

Feladatai közé tartozik a telekommunikációs rendszerek telepítése, hibaelhárítása, javítása és karbantartása. Jelentéseket készít, új szolgáltatással kapcsolatos kéréseket teljesít, telefonos szolgáltatás telepítésének módszertanát határozza meg, fővonalakat, linkeket ellenőriz és kommunikációs áramkört telepít.

Távközlési menedzser


Ellenőrzi a telekommunikációs csapat szakembereit és elemzőit akik karbantartják és segítik a szervezeten belüli hang-, adat- és video-kommunikációs rendszer működését. Új technológiával kapcsolatos kutatásokat végez és ellenőriz.

Webmester


A cég portálját fejleszti és tartja karban; biztosítja a felhasználók hozzáférését az oldalhoz. Figyeli az oldal forgalmát, javítja a cég hatékonyságát és az oldal arculatát.

Grafikus


Feladata grafikai anyagok tervezése, layout készítése, illusztrálása hardver, szoftver és hagyományos grafikai módszerrel. Kapcsolattartás az ügyfelekkel, ügynökségekkel, nyomdával.

Project Manager - Business Systems


Az üzleti rendszerek elemzőit irányítja. Kivizsgál, fejleszt, tervez; üzleti kibocsátások költséghatékony megoldásait valósítja meg. Üzleti támogatások kezdeményezésit elemzi, vizsgálja és segít a tervezet kidolgozásában; a csapat tagjainak technikai támogatást biztosít.

Technikai tréner


Műszaki képzési programokon vesz részt/vezet. Képzési célokat határoz meg, tréning programokat ír, laboratóriumi feladatokat tervez. Előadást tart biztonság, telepítés, programozás, karbantartás, valamint gép-, és eszközjavítás, tájékoztatás területeken. Írásos és gyakorlati vizsgákat intéz, jelentéseket ír a gyakornokok értékeléséről.

 

 

8. Kiskereskedelem

 

Pénztáros

Az ügyfeleknek nyújt segítséget kifizetésekkel kapcsolatban, amelyeket rögzít is.

Eladó

Feladatai közé tartozik az ügyfelek fogadása, az igények felmérése, az adott áru ismertetése, ezzel kapcsolatos nyomtatványok kitöltése.

Raktáros


Elsődleges felelőssége a vállalati stratégia végrehajtásának biztosítása raktározási szinten. Egyéb feladatai közé tartozik a raktári dolgozók kiválasztása és betanítása, célok kitűzése és elérése, kereskedelmi program kivitelezése, a raktárban dolgozók irányítása.

 

 

9. Marketing

 

Account Manager

Az ügyfél teljeskörű kiszolgálásával és ügyintézésével foglalkozik.

Reklámmenedzser

A szervezet termékeivel és szolgáltatásaival kapcsolatos hirdetések és az értékesítés elősegítését tervezi, irányítja. A hirdetések különböző variációit veszi igénybe. A hirdetések előkészítését irányítja.

Művészeti igazgató

A kreatív csoport tevékenységeit irányítja. Televízióban megjelenő reklámmal, katalógus készítésével, illetve egyéb, a reklám és marketing területén felhasznált anyagok készítésével kapcsolatos feladatokat irányít. Áttekinti a munkafolyamatokat, felszereléseket, valamint a munkatársak szükségleteit, hogy biztosítsa a határidő betartását, valamint a költséghatékonyságot.

Cikkíró

Promóciós anyagokhoz, levelekhez és hirdetésekhez ír szöveget. Együtt dolgozik a kreatív csoporttal, segít a sales és marketing tervek elkészítésében. Irányítja a külső munkatársak munkáját, megállapítja a termelés költségeit.

Értékesítési és marketing igazgató

Meghatározza a fejlődés irányvonalát, folyamatát és célját a szervezet termékeivel és szolgáltatásaival kapcsolatos értékesítés és marketing területre vonatkozóan. Megállapítja a termék, illetve szolgáltatás fejlesztésének lépéseit, az árkialakítás politikáját, a marketing költségeket és az értékesítés célkitűzéseit. Irányítja az értékesítő és a marketing csapatot, valamint a külső munkatársakat.

Marketing asszisztens


Marketing és értékesítéshez szükséges anyagokkal segíti a fejlesztést és a disztribúciót. Hozzájárul a hirdetés, marketing kiadvány, értékesítési- vagy promóciós anyag összeállításában. További feladata lehet cikk írása, vagy layout tervezése.

Reklámszövegíró


Promóciós anyagokhoz, levelekhez és hirdetésekhez ír szöveget. Együtt dolgozik a kreatív csoporttal, segít az értékesítési- és marketing tervek elkészítésében. Irányítja a külső munkatársak munkáját, megállapítja a termelés költségeit.

Marketing menedzser

Marketing stratégiát dolgoz ki a szervezet célkitűzéseinek elérése érdekében. Ügyfelek keresése, piaci feltételek felmérése, konkurens cégadatok kiértékelése, amennyiben szükséges, változtatás a marketing terven. Felügyelete alá tartoznak a reklám, a marketing, és a promóciós tevékenységek.

Média menedzser

Ellenőrzése alá tartoznak egy szervezet médiaszerződései. Ezeket a szerződéseket megszerkeszti és egyezteti. Kiválasztja a legmegfelelőbb médiumot a termék vagy szolgáltatás hirdetéséhez.

Piackutató

A cég termékeinek értékesítésével kapcsolatban gyűjt információt, majd elemzi azt. A piackutatást különböző módszerek alkalmazásával végzi, felméréseket, valamint termék-összehasonlítást végezve. Különböző területeket elemez, beleértve az árpolitikát, az elosztást, valamint a termék megjelenítését. Statisztikai kimutatást és ajánlást készít a menedzsment részére, segíti a marketing tervek teljesebbé tételét.

PR munkatárs


Hozzájárul a pozitív szervezeti összkép biztosításához a nyilvános, az ügyfelek, a részvényesek és a közösség felé. Sajtóközleményt és cikkeket készít, esetleg a szervezetről publikációt ír, szerkeszt és megjelentet.

Brand Manager

Meghatározott termékek marketing tervét irányítja. Tervez, fejleszt, véghezviszi az adott marketing stratégiát, irányítja a reklám és promóciós tevékenységeket. Bizonyos esetekben egy új termékkel kapcsolatos piackutatást és értékelést végez.

Marketing igazgató

Ellenőrzi a szervezet termékeivel és szolgáltatásaival kapcsolatos marketing-tevékenységeket. Marketing stratégiákat dolgoz ki, kiértékeli a piaci helyzetet, az értékesítés maximális elérése érdekében ajánlásokat készít a szükséges változtatásokhoz.

 

 

10. Mérnök

 

Villamosmérnök

Tervez, tesztel és fejleszt elektromos komponensekre, felszerelésekre és gépekre vonatkozóan.

Műszaki rajzoló


Layoutot fejleszt és tervez műszaki területen, gyakran számítógépes szoftver segítségével. A layout és a design tökéletesítéséhez elemzi a tervet, információt gyűjt, műszaki rajzokat néz át.

Vegyészmérnök

Kémiai, és ezzel kapcsolatos termékek - cement, mosószer, gázolaj, műanyag - gyári tervezése és folyamatok elindítása a feladata.

Építőmérnök

Építkezéssel kapcsolatos terveket készít és ellenőriz (reptereket, hidakat, csatornákat, vasútvonalat, utakat). Ajánlatokat készít költségvetéssel. Meghatározza a munka ütemét a teljesítési határidő betartásának figyelembevételével.

Műszaki igazgató

Egy szervezeten belül a műszaki tevékenységeket tervezi és irányítja. Biztosítja a műszaki beruházásokat, kezdeményezéseket és ellenőrzi, hogy megfelel-e a szervezet által meghatározott politikának és céloknak.

Környezetmérnök

Értékeli a feladatokat az állami, megyei vagy a helyi egyeztetések megállapításához; a környezetvédelmi szabályokat. Végrehajtja a vizsgálatokat, megállapítja a lehetőségeket, ajánlásokat készít a szükséges változtatásokról a menedzsment részére.

Gépészmérnök

Gépi alkatrészek, eszközök tervezését, fejlesztését, tesztelését végzi.

Termelési mérnök


A termelékenység hatékonyságának javítása érdekében módszereket tervez és dolgoz ki.

Minőségbiztosítási mérnök

Minőségbiztosítással kapcsolatos fejlesztéseket, folyamatokat, ellenőrzéseket végez. Vizsgálati, tesztelési, gyakorlati módokat dolgoz ki.

Gyártásmérnök

Feladata műszaki feladatokkal kapcsolatos tervezés, kidolgozás; gyártással kapcsolatos folyamatok fejlesztése. Ellenőrzi az eszközöket, folyamatokat; meghatározza az idő és minőségbeli módosításokat, javaslatot tesz tökéletesítésekre.

 

 

11. Nyelvtudás

 

Fordító

Két nyelv közötti beszéd és/vagy írásos anyag fordítását végzi.

Korrektor

Mindenféle írásos anyagot korrektúráz, javít mindenféle tipográfiai hibát, kapcsolatot tart a szöveg írójával a helyesírási és nyelvtani hibák megbeszélése végett.

 

 

12. Pénzügy

 

Könyvelő

Általános könyvelési feladatok és pénzügyi jelentések elkészítéséért és vezetéséért felelős.

Könyvvizsgáló
A szervezeten belül a különböző divíziók könyvelési és pénzügyi adatait ellenőrzi.

Kontroller

Egy szervezetkönyveléssel kapcsolatos funkcióinak irányításáért felelős. Ide tartozik a szervezet könyvelési alapjainak, folyamatainak létesítése és felügyelete. Pénzügyi jelentéseket készít; a megállapításokról és javaslatokról a felső vezetésnek jelent.

Költségvetés elemző


Áttekinti a kiadásokat, elkészíti a költségvetést különböző osztályoknak, hogy biztosítsa a költségvetési limit betartását.

Adósságkezelő

Telefonon vagy írásban kapcsolatba lép az ügyféllel számlakiegyenlítés céljából. Fizetési stratégiák különböző alternatíváit dolgozza ki. Rögzíti a behajtási tevékenység lépéseit.

Pénzügyi igazgató

Egy szervezet teljeskörű pénzügyi tervezetét, könyvelését irányítja. A szervezet és leányvállalatai könyvelését, költségvetését, adó- és pénzügyi tevékenységeit felügyeli. Irányítja a pénzügyi és a könyvelési rendszer ellenőrzését, aktuális pénzügyi és statisztikai jelentést biztosít a menedzsment és az igazgatóság számára. A szervezeten belül ez a pénzügyi terület legmagasabb pozíciója.

Hitel szakértő

Kockázati hitelek vizsgálatáért felelős.

Hitel menedzser

Hitelkérelemmel kapcsolatos kérvényeket dolgoz fel és ellenőriz, valamint a határidőre nem teljesített követelésekért folyamodik.

Pénzügyi elemző

Pénzügyi adatokat elemez, jelentéseket állít össze, valamint ajánlatokat készít a menedzsment számára. Összeállítja az üzleti tervet, költségvetési előrejelzést készít, elemezi a nyereséget és egyéb pénzügyi jelentéseket készít.

Pénzügyi szakember

Pénzügyi adatok elemzését tervezi és irányítja. Meglévő és jövőbeni pénzügyi tervek és lehetőségek kiértékelését készíti el. Javaslatokat tesz bizonyos változtatásokra a szervezett kitűzött pénzügyi céljainak elérése céljából.

Treasurer

A szervezeten belüli pénzügyi tevékenységeket bonyolítja. A tőke, a vagyon kezelőjeként tevékenykedik. Rövid- és hosszútávú pénzügyi tevékenységeket bonyolít, figyeli a befektetéseket, teljeskörű pénzügyi tanulmányokat készít. Új üzleti vállalkozások lehetőségét keresi, illetve a meglévők kiterjesztését. Nem kontroller pozíció, kifejezetten a felső vezetésnek jelent.

Treasurer asszisztens

A szervezet vezetőségének pénzügyi területen nyújt segítséget. Feladatai közé tartozik a rövid- és hosszútávú pénzügyi tevékenységek intézése. Nyugdíj, vagy egyéb befektetések területén észrevételeket tesz.

Branch Manager

A bankon belül a divíziók napi munkáját koordinálja.

Értékpapír-kereskedő

Általános pénzügyi tranzakciókat végez a befizetések, kifizetések, letétbehelyezések, és a hitelügyintézés területén. A készpénz áramlását ellenőrzi.

Banki tanácsadó

Egyénre szabott banki szolgáltatásokat biztosít magánszemélyeknek személyes pénzügyi tanácsadással. Kapcsolatot tart az ügyfelekkel, felméri az igényeket és eladja a megfelelő banki szolgáltatásokat.

Hitel ügyintéző

A kölcsönért folyamodókkal tart megbeszélést, hiteljelentéseket vizsgál, előkészíti és átvizsgálja a kölcsönnel kapcsolatos dokumentumokat. További feladata a fizetések alapján kölcsönök átvizsgálása, az okmányok rendszerezése.

Főkönyvelő

Megállapítja a szervezet könyvelési rendszerét és eljárását a jogi követelményeknek megfelelően. Irányítja a könyvelőket és a hozzá tartozó adminisztratív munkatársakat.

 

 

13. Raktározás/Elosztás

 

Raktározási menedzser

A cég raktározási és elosztási feladatait irányítja. Biztosítja, hogy a termékeket vagy eszközöket a megfelelő módon szállítják, osztják el. Kiszámítja a raktárkészletet, elkészíti vagy átnézi az elosztási dokumentumokat.

Anyagkönyvelő


Raktározással kapcsolatos feladatokat lát el (szállítás, tárolás, elosztás, berakodás, kirakodás).

Tehergépjármű vezető


Kisebb, illetve nagyobb tehergépjárművet vezet, bepakol, kipakol, esetleg pénzt gyűjt be.

Szállítmányozó

Átveszi a beérkező-, és elküldi a kimenő anyagokat, eszközöket, termékeket. Ellenőrzi a csomagolási listát, feljegyzéseket készít az esetleges eltérésekről, károkról.

Diszpécser

Utas szállítás, vagy teherfuvarozáshoz használt járműveket rendez. Járműveket helyez forgalomba az útvonal hosszúsága, a használat szükségessége és típusa alapján. Kiosztja a kulcsokat, a céges kártyákat, nyilvántartó formanyomtatványokat, fuvarlevelet. Rögzíti az indulási és az érkezési időpontokat, a szállítandó árut, a szállítás helyét. Kapcsolatot tarthat az átmenő szállítókkal, az ügyfelekkel.

Készletgazdálkodó

Feladata az áruval kapcsolatos ellenőrzés, a raktárkészlet nyilvántartása és figyelése, ezzel kapcsolatos feladatok végrehajtása; szükség esetén újabb készlet rendelése.

Anyaggazdálkodó


Raktározási feladatok ellátása, kisebb gépek használata, kezelése.