Próbaidő az új munkahelyen

Próbaidő az új munkahelyen

Ha sikerül elnyernünk egy állást, az nagy örömmel jár. Végre a végére értünk az esetleg hosszadalmas keresgélésnek. Azonban ezzel még koránt sem ér véget a folyamat. Sőt, most kezdődik csak igazán. Ön nem paranoiás, ha úgy érzi, hogy a munkahely, ahol dolgozik, figyeli minden lépését. Kövesse az alább olvasható utasításokat, hogy jó benyomást tegyen a munkaadójára az első kritikus hónapokban.

Ha egy új vezető kerül egy jól ismert vállalat élére, akkor a világ 100 napon át kíváncsian figyeli, hogy az új irányítás milyen hatással lesz majd a piacra. Azonban nem kell ahhoz egy világhírű cég vezetőjévé válnunk, hogy magunkon érezzük a figyelő tekinteteket. Az átlagos munkavállaló első 100 napja is kritikus időszaknak számít. Ha éppen újonnan álltunk munkába, vagy reméljük, hogy hamarosan elnyerünk egy állást, akkor itt van most néhány tipp arra, hogy hogyan készüljünk fel erre a kezdeti időszakra.

Ismerkedés a kollégákkal

Az igazi információk a vállalattal kapcsolatban nem olvashatók az éves riportokban vagy a hírlevelekben. Hogy megértsük és elsajátíthassuk munkahelyünk íratlan szabályait, a vállalati politikát és kultúrát, ahhoz kötetlen beszélgetésbe kell elegyednünk a vállat dolgozóival, kollegáinkkal.

Feltörni a vállalati kódot

Amikor egy új munkahelyen kezdünk el dolgozni, akkor az néha olyan érzés, mintha csak egy idegen országba költöztünk volna. Minden egyes munkahelynek megvannak a maga kódjai, betűszavai, zsargonjai, belső poénjai stb. Próbáljunk meg összebarátkozni valakivel, aki „lefordítja” nekünk ezeket a számunkra elsőre megfejthetetlen kódokat, hogy ezzel gyorsabban tudjunk beilleszkedni az új környezetbe.

Mutassuk meg, hogy mik az erősségeink

Az állásinterjú során már beszéltünk az erősségeinkről, és úgy alakítottuk a történeteinket, hogy azokkal bebizonyítsuk, hogy értékes munkaerőnek számítunk a piacon elért sikereinket és tapasztalatainkat figyelembe véve. Most itt az ideje, hogy „élesben” is bebizonyítsuk képességeinket. Vállaljunk el egy olyan projektet, amiről tudjuk, hogy képesek leszünk végigcsinálni és utána tegyünk meg mindent azért, hogy az úgy is legyen. Legyünk láthatóak! Mutatkozzunk be mindenkinek, érdeklődjünk a pozíciójuk iránt, mi a pontos feladatuk és, hogy mi mivel foglalkozunk.

Dokumentáljuk a teljesítményünket

Sosem elég korai elkezdeni dokumentálni a munkában elért sikereinket. Egy év múlva, amikor eljön a teljesítményértékelés ideje jó, ha képesek vagyunk egy éves munkásságunkat áttekinteni, beleértve a próbaidőnk alatt nyújtott teljesítményünket is.

Tudjunk meg minél többet új munkahelyünkről

Az interjúra felkészülten érkeztünk: információkat kerestünk a vállalatról és igyekeztünk megérteni az erősségét és a kihívásokat. Most, hogy elnyertük az állást, a próbaidőt használjuk arra, hogy ezt a tudásunkat a lehető legjobban mélyítsük el, ismerjük meg a vállalat céljait, piaci helyzetét és hírnevét. Olvassunk el minden lehetséges dokumentumot, jelentést, ami a vállalatról megjelent.

Találjunk magunknak egy „segítőt”

Vegyük fel a kapcsolatot egy nálunk magasabb beosztásban lévő személlyel, aki már hosszabb időt eltöltött a vállalatnál, így nagyobb rálátása van a dolgokra. Egy mentor segíthet abban, hogy karriercéljainkat a megfelelő emberek felé mutassuk, és bemutathat minket a legilletékesebbeknek.

Öltözzünk megfelelően

Ne tegyük nagyon messzire az öltönyt, ruhát, amit az állásinterjún viseltünk. Tegyük el a pólót és a laza öltözetet későbbre. Igyekezzünk hamar megfigyelni, hogy milyen viselet az, amit megkíván a vállalat, de ne feledjük, hogy az első időszakban ránk sokkal több szempár vetül ilyen szempontból is, mint a kollegáinkra. Játszunk biztonsági játékot, öltözzünk megfelelően, azon belül is inkább konzervatívabban.

Gondoljunk a próbaidőnkre úgy, mint egy megnyújtott interjúra. Nem kell az első pillanattól olyan otthonosan éreznünk magunkat, mint az előző munkahelyünkön, tehát használjunk ki minden lehetőséget, beszéljünk a kollegákkal, járjunk utána mindennek, hogy ezzel is megtámogassuk a tudásunkat és az önbizalmunkat.